Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Cinci titluri europene pentru sportivii de la CS Dani San Zalău

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 79 views
A+A-
Reset

Dan Chiş, Darius Goron, Samuel Benţa şi David Almăşan au devenit campioni europeni la competiţia desfăşurată la finele săptămânii trecute, în Bulgaria. În total, clubul condus de Dan Chiş a adunat 20 de medalii, dintre care 5 de aur, 4 de argint şi 11 de bronz


În perioada 28 – 30 aprilie, în Bulgaria a avut loc Campionatul European de Karate do. Competiţia s-a desfăşurat la Kranevo, sub egida World Shotokan Federation. La această competiţie s-au calificat şi mai mulţi sportivi sălăjeni, iar CS Dani San a deplasat un lot format de 7 sportivi care a reuşit un bilanţ mai mult decât mulţumitori. Astfel, s-au obţinut nu mai puţin de 5 titluri de campioni europeni, 4 vicecampioni europeni şi 11 medalii de bronz.

Primul titlu european a fost reuşit de David Almăşan, la categoria cadeţi (14 – 15 ani). Sportivul pregătit de Dan Chiş a devenit campion european în proba de kumite shobu sanbon, acesta obţinând titlul de vicecampion la kumite shobu Ippon şi un loc 3 la kumite echipe.

Seniorii Darius Goron şi Samuel Benţa au avut un parcurs foarte bun, reuşind să învingă adversari mai experimentaţi. Goron a  devenit campion european în proba de kumite shobu sanbon, vicecampion european la kumite shobu Ippon şi locul 3 la kumite WKF. Sportivul de la CS Dani San a mai obţinut un loc 2 la U21 kumite WKF. Aici, Goron a ratat la “mustaţă” titlul european, după ce a revenit în finală de la 1 – 4, în final pierzând pentru faptul că adversarul a punctat primul.

Şi Samuel Benţa s-a descurcat excelent şi a devenit campion european, la kumite WKF şi kumite shobu sanbon, reuşind două locuri 3 la kumite shobu Ippon şi kumite echipe. Pentru rezultatele lor, cei doi sportivi au fost felicitaţi chiar de însuşi preşedintele Federaţiei Mondiale de Shotokan (WSF) Sensei Adrian Popescu Săcele 9 DAN Shotokan.

La categoria Masters, Dan Chiş a devenit campion european în proba de kata individual.

“Este o probă la care ţin mult. Mulţumesc pe această cale domnului Jecan Dan, administratorul SC Conţi SRL, pentru sprijinul acordat mie şi domnului primar Ionel Ciunt pentru încrederea şi susportul moral pe care mi l-a transmis înaintea deplasării la acest eveniment”, ne-a declarat Dan Chiş.

Palmaresul Clubului Sportiv Dan San a fost îmbogăţit de prestaţiile tinerilor Alex Stan (argint la proba de kumite shobu Ippon şi două medalii de bronz la kumite shobu sanbon şi kumite echipe), Mihail Chiş (trei medalii de bronz la kumite shobu Ippon, shobu sanbon şi kumite echipe). Mihail, pe lângă adversarii de calibru peste care a dat a fost nevoie să se lupte şi împotriva arbitrilor, după cum menţionează cei din delegaţia sălăjeană. La un moment dat luptând împotriva unui sportiv bulgar, Mihail având avantaj, i-a fost acordat un punct important adversarului Mihail fiind afară de pe spaţiul de luptă.

Andrei Chiş a obţinut locul 3 la kumite WKF, în timp ce Darius Hegheduş a reuşit să obţină şi el o medalie de bronz în proba de kumite echipe.

You may also like

Leave a Comment