Responsive Menu
Add more content here...


Diana Tănăsescu face istorie pentru boxul sălăjean şi devine vicecampioană europeană!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 31 views
A+A-
Reset

Sportiva de la CSM Zalău a reuşit să o învingă pe Ana Ubis Rodriguez – multiplă campioană a Spaniei şi medaliată cu bronz la ediţia de anul trecut la Europenele de juniori, după care a învins-o şi pe Hanna Serada din Belarus. Ieri, sportiva din Şimleu Silvaniei a boxat pentru titlul de campioană europeană cu Richol Maelys, fiind învinsă la puncte de sportiva din Hexagon


Fără doar şi poate, Diana Tănăsescu este una dintre cele mai bune sportive ale judeţului Sălaj şi una dintre cele mai bune sportive din istoria boxului sălăjean. Pugilista a intrat în istorie ca fiind primul boxer din judeţ care are câştigate două medalii la Campionatul European.

Deşi pentru această ediţie a Europenelor nu avea obiectiv câştigarea unei medalii, eleva lui Adrian Popuţea fiind în primul an la tineret, Diana Tănăsescu a făcut senzaţie în meciul cu Ana Ubis Rodriguez (multiplă campioană a Spaniei şi medaliată cu bronz la Europenele de juniori de anul trecut), a câştigat detaşat la puncte şi şi-a asigurat deja medalia de bronz.

Însă, şimleuanca nu s-a dat bătută şi avea să facă un nou meci senzaţional şi în semifinala cu Hanna Serada, sportivă din Belarus. Eleva lui Adrian Popuţea a fost din nou câştigătoare şi s-a calificat în finala Campionatului European.

Diana Tănăsescu a dat totul în finală pentru a deveni campioană europeană. Pugilista din Şimleu Silvaniei a boxat miercuri cu franţuzoaica Richol Maelys, însă, în ciuda unui meci bun, a pierdut la puncte.

Cu toate acestea, este a doua medalie europeană pe care o câştigă Diana Tănăsescu care are toate şanse să fie desemnată la finalul anului cel mai bun sportiv al judeţului Sălaj, pentru al treilea an consecutiv.

Mai mult, Diana a intrat în istoria boxului sălăjean fiind primul pugilist din judeţ care câştigă două medalii la Europene şi primul pugilist sălăjean care devine vicecampion european.

You may also like

Leave a Comment