Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Cea mai mare acţiune de împădurire din comuna Mirşid

La iniţiativa Primăriei comunei Mirşid, în ultimele două săptămâni - între localităţile Mirşid şi Moigrad - pe o suprafaţă de 2 hectare au fost plantaţi peste 11.000 de puieţi! Este cea mai mare acţiune de acest gen realizată în istoria comunei

by Călin ONICAŞ
0 comment 56 views
A+A-
Reset

Peste 11.000 de puieţi – 9.000 de puieţi din special goron si 2.000 de puieţi din spacia paltin – au fost plantaţi în zilele trecute în comuna Mirşid.

A fost acţiune de anvergură, prin care autorităţile locale de la Mirşid au ţinut să participe activ la refacerea ecosistemului, un ecosistem care suferă atât de mult în ultimii ani din cauza defrișării pădurilor şi a poluării accelerate.

Astfel, la iniţiativa Primăriei comunei Mirşid, a fost lansată această acţiune de împădurire, care a durat două săptămâni şi care s-a finalizat chiar azi, 3 apilie.

Pe durata celor două săptămâni, au fost implicaţi patru angajaţi ai Primăriei, dar şi zeci de asistaţi sociali din comună, care acum se numesc… beneficiarii venitului minim de incluziune. Acţiunea s-a desfăşurat sub organizarea unui pădurar de la Ocolul Silvic Almaşu, cu care Primăria are un contract de pază.

Aşadar, în cele două săptămâni (au existat şi zile ploioase, în care acţiunea de plantare nu s-a putut desfăşura), a fost împădurită o suprafaţă două hectare în pădurea Primăriei situată între localităţile Mirşid şi Moigrad.

Şi anul trecut, administraţia locală de la Mirşid a demarat o astfel de acţiune, în cursul căreia a fost împădurită o suprafaţă de 80 de ari, iar acum doi an o suprafaţă de aproximativ un hectar.

“A fost o acțiune reușită. De-a lungul anilor, noi am mai făcut astfel de acţiuni, dar la o scară mai mică. Aceasta a fost cea mai mare acţiune de acest gen pe raza comunei Mirşid.

Primăria era obligată oarecum să planteze copaci noi, în locurile în care au avut loc tot felul de tăieri sau exploatări.

Sigur că unii zic că nu au bani de aşa ceva, dar noi am căutat soluţii pentru a putea planta puieţi. Am vrut să ajutăm la refacerea ecosistemului”, a declarat Călin Bereschi – primarul comunei Mirşid.

Sursa foto: Ioana COZMA

You may also like

Leave a Comment