Responsive Menu
Add more content here...


Formatul Diviziei A1 la volei masculin s-ar putea schimba

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 16 views
A+A-
Reset

În cadrul Consiliului Director al FRV s-a propus ca din stagiunea următoare, după sezonul regulat, să se joace un play-off între primele opt clasate şi un play-out între ocupantele locurile 9 – 12

Consiliului Director al Federaţiei Române s-a întrunit în urmă cu două săptămâni şi a dezbătut mai multe aspecte importante. S-a stabilit schimbarea regulii străinilor din Divizia A1.

Dacă până acum echipele puteau folosi un număr nelimitat de străini în timpul unui meci, din campionatul 2021 – 2022 formaţiile din prima ligă vor fi obligate să joace având în permanenţă pe teren doi jucători români indiferent de vârstă. Pentru mai multă claritate, s-a specificat că această regulă se aplică celor 6 jucători trecuţi pe foaie (doi centri, două extreme, un coordonator şi un universal), liberoul nefiind contabilizat.

În aceeaşi şedinţă s-a stabilit ca în Divizia A1 să se revină la campionatul cu etape săptămânale, care în sezonul trecut au fost înlocuite cu turnee din cauza pandemiei. S-a discutat şi despre schimbarea sistemului competiţional, iar propunerea a fost ca după sezonul regulat, să se joace un play-off, unde să se califice primele opt clasate şi un play-out pentru locurile 9 – 12. În play-off, în primul tur vor juca locurile 1 – 8, 2 – 7, 3 – 6 şi 4 – 5, învingătoarele calificându-se în play-off-ul 1 – 4, iar învinsele urmând să joace în grupa 5 – 8. În ambele faze se va juca după sistemul ”cel mai bun din trei meciuri”.

Finalele pentru locul 1 şi pentru locul 3 se vor disputa după sistemul ”cel mai bun din cinci meciuri”. În play-out se va aplica acelaşi sistem ca în play-off. Deocamdată nu s-a stabilit dacă această  propunere va fi aplicată din campionatul 2021 – 2022 sau peste două sezoane.

You may also like

Leave a Comment