Responsive Menu
Add more content here...


Două echipe din Sălaj s-au luptat pentru medalii la turneul final al Campionatului Naţional de Speranţe

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 16 views
A+A-
Reset

Academia de Volei “Lazăr Marius” şi CSS Zalău au oferit un meci pe cinste în finala mică a turneului final de volei speranţe, academicienii reuşind să câştige  şi să pună mână pe medaliile de bronz. Este pentru al doilea an consecutiv când Academia se clasează pe locul 3 la turneul final de speranţe


Cele mai bune opt echipe de volei la categoria speranţe s-au întâlnit la Zalău, acolo unde s-a desfăşurat turneul final al Campionatului Naţional de Speranţe. Academia de Volei “Lazăr Marius” Zalău şi CSS Zalău sunt cele două echipe care au reprezentat judeţul Sălaj, ambele echipe participând cu gândul la medalii, deşi competiţia a fost una acerbă. Cele opt echipe au fost împărţite în două grupe, echipele sălăjene făcând parte din grupe diferite. Chiar şi aşa, ambele au reuşit să treacă de faza grupelor, clasându-se pe locul 2.

Bucureşti vs Zalău în semifinale

Grupele au fost câştigate de CTF Mihai I Bucureşti, respectiv CSM Bucureşti, astfel că în semifinale am avut parte de dueluri inedite între echipe din două oraşe. A fost Bucureşti vs Zalău în semifinalele turneului final de speranţe. CTF Mihai I Bucureşti vs CSS Zalău a fost prima semifinală, în timp ce CSM Bucureşti s-a duelat cu Academia Marius Lazăr.

Duel sălăjean pentru medalii

Din păcate pentru noi, echipele din capitală s-au impus în ambele jocuri. Însă, asta a însemnat un duel 100 % sălăjean în finală mică. Astfel, CSS Zalău şi Academia de Volei “Lazăr Marius” s-au duelat pentru medaliile de bronz. Echipa lui Marius Lazăr avea să se impună cu 3 – 0, după ce a gestionat mai bine finalurile seturilor 1 şi 3.

“A fost un meci frumos, am gestionat bine finalul primului set. Setul al doilea a fost la discreţia noastră, după ce CSS Zalău a fost cu moralul la pământ după ce a pierdut primul set în prelungiri. Setul al treilea a fost din nou foarte disputat, dar pe final ne-am descurcat mai bine. A fost un meci foarte frumos, cu faze foarte bune, galeriile au fost la înălţime şi atmosfera a fost una foarte frumoasă pentru o finală mică”, a spus Marius Lazăr.

Finala a fost câştigată de CSM Bucureşti, echipă căreia doar CSS Zalău a reuşit să-i fure două seturi.

“A fost un turneu bun pentru noi şi este un progres. Jucătorii şi-au dorit, au muncit şi până la urmă suntem în primele patru echipe din ţară. În semifinală şi finală mică nu am reuşit să ne arătăm adevărata valoare. În meciul cu Academia am făcut un prim set bun şi chiar am avut minge de set. Nu am reuşit să o fructificăm şi pe urmă am căzut. Dar, Academia a meritat locul 3. Verdeş şi Lazea sunt jucători foarte buni la nivelul acesta. Noi suntem bucuroşi pentru locul acesta, ţinem capul sus şi sperăm că vom mai auzi în viitor de generaţiile acestea”, ne-a declarat Dorian Faur.

Performanţă cu repetiţie

Academia de Volei “Lazăr Marius” a reuşit să se claseze pe locul al treilea la turneul final de spernaţe pentru al doilea an consecutiv.

“Ne-am demonstrat că prima medalie nu a fost întâmplătoare. Cu locul 3 cucerit anul acesta suntem o certitudine şi la grupa aceasta de vârstă vom fi luaţi în seamă în lupta pentru medalii. Vrem să credem că voleiul de la Zalăul are viitor şi că vom avea câteva generaţii bune”, a conchis Marius Lazăr. De precizat este faptul că majoritatea jucătorilor vor face pasul spre cadeţi sezonul următor, acolo unde se va reface generaţia care a cucerit bronzul anul trecut.

Academia de Volei “Lazăr Marius”: Patrick Verdeş, Tudor Lazea, Bogdan Buciu, David Chiş, Bogdan Popa, Ştefan Boroeanu, Mario Ochiş, Bogdan Srîmbu, Rareş Bica, Tudor Viman, Alexandru Hosu, Matei Sas şi Eduard Nechita. Antrenor: Marius Lazăr.

CSS Zalău: Ionuţ Ciontoş, Bogdan Bone, Andrei Ielciu, Daniel Sabo, Lucian Urzică, Raul Ardelean, Dragoş Crişan, Antonio Rus, Matei Chiba, Alex Domuţa, Tudor Ardelean şi Darius Pop. Antrenor: Dorian Faur.

You may also like

Leave a Comment