Responsive Menu
Add more content here...


DJST Sălaj a finanţat peste 40 de acţiuni şi competiţii sportive în anul 2019

by Sportul Salajean
1 comment 25 views
A+A-
Reset

DJST Salaj a finantat in anul 2019 un numar de 45 de competitii si actiuni sportive, in valoare de 26.500 lei


DJST Salaj a organizat si a finantat in anul 2019 un numar total de 45 de actiuni si competitii sportive dupa cum urmeaza:

33 de competitii si actiuni sportive din cadrul Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar si Gimnaziada (in perioada 22 ianuarie – 3 aprilie 2019), organizate de Inspectoratul Scolar Salaj in parteneriat cu DJST Salaj, in suma totala de 7.000 lei, DJST Salaj a acordat la finalul tuturor celor 33 de competitii premiile constand in cupe, trofee si diplome.

Ramurile sportive care au fost incluse in ONSS-uri si in Gimnaziada sunt urmatoarele: tenis de masa, sah, fotbal, volei, handbal, baschet, badminton, atletism (cu probele de cros, viteza, alergare de rezistenta, saritura in lungime si aruncarea mingii de oina).

Categoriile de varsta la aceste competitii sunt clasele primare, gimnaziale si liceeale de la toate scolile din judetul Salaj. La cele 33 de actiuni sportive au participat peste 5.000 de elevi de la toate unitatiile de invatamant din judet. Bugetul a fost de 7.000 lei.

Cupa Primaverii – la handbal, organizat de catre CS Valeria Motogna Zalau, in parteneriat cu DJST Salaj, a avut loc in data de 2 martie 2019 in sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalau, cu peste 600 de elevi participanti din 6 judete limitrofe.

La Cupa Primaverii, DJST Salaj a finantat cu suma de 2.500 lei toate premiile constand in diplome, medalii, cupe si trofee.

Cupa Martisorului la tenis de masa, la care DJST Salaj a finantat cu suma de 800 lei premiile constand in trofee, cupe si diplome.

Cupa 8 Martie, la tenis de masa, in organizarea Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Salaj si Asociatia Judeteana Tenis de Masa Salaj, finantare din partea DJST Salaj in suma de 800 lei.

Cupa Jandameriei, desfasurata la finele lunii martie 2019, finantata de DJST Salaj in suma de 700 lei.

„Cupa Vailor – Salajul in Miscare”, editia a 51-a, (etapa pe centre in data de 17 mai 2019 si etapa judeteana in data de 24 mai 2019), competitie traditionala a judetului, organizata de DJST Salaj in parteneriat cu Inspectoratul Scolar, actiune sportiva la care au participat peste 4.500 de elevi de la toate unitatiile de invatamant din judetul Salaj.

Competitia a fost destinata elevilor din clasele III – VIII, iar ramurile sportive au fost urmatoarele: atletism cu 4 probe (alergare de rezistenta, viteza, aruncarea mingii de oina si saritura in lungime), minifotbal, volei si handbal.

Cupa Vailor este considerata cea mai mare actiune sportiva de masa din punct de vedere al numarului de elevi participanti intr-o singura zi si anume aprox. 4.000 de elevi la etapa pe vai (centre) care a avut loc in data de 17 mai 2019.

Au participat la aceasta importanta competitie un numar de 64 de unitati de invatamant din judetul Salaj, iar la finele fiecarei discipline sportive, DJST Salaj a acordat premii constand in diplome, cupe si trofee pentru elevii si scolile castigatoare.

Ca si finantare, DJST Salaj a alocat suma de 2.973 lei, din care s-au achizitionat toate premiile constand in diplome, trofee si tricouri inscriptionate pentru scolile declarate castigatoare.

„Ziua Miciilor Razboinici – 1 Iunie”, eveniment sportiv de amploare la care DJST Salaj a finantat acordarea premiilor (diplome, tricouri si medalii) in valoare de 2.332 lei.

Organizatorul principal a fost Primaria Orasului Jibou, iar DJST Salaj a premiat evenimentul si a contribuit la organizarea traseului de concurs cu cele 10 culoare de intrecere. La acest eveniment sportiv de amploare derulat in data de 1 Iunie 2019 la Stadionul Rapid din Orasul Jibou au participat peste 1.000 de elevi si tineri, iar prezenta celor 6 sportivi de la renumitul concurs de aptitudini sportive „EXATLON – ROMANIA” – Ciprian Silasi, Doru Mesesan, Ana Maria Otvos, Ana Popescu, Iulian Pitea si Corina Petrut au contribuit la reusita evenimentului.

Cupa Lyceum , editia a XXVI-a 2019 s-a implementat si s-a desfasurat in organizarea DJST Salaj in parteneriat interinstitutional cu Inspectoratul Scolar Salaj in perioada 12-27 noiembrie 2019, la 3 discipline sportive importante si anume handbal, volei si baschet.

Competitia devenita deja traditie in judetul Salaj a atras spre miscare si sport peste 450-500 de elevi din ciclul liceal din judet, totalizand un numar total de 12 licee cu 28 de echipe participante.

Cupa Lyceum este cea mai importanta competitie pentru elevii din ciclul liceal organizata si finantata de catre entitatea noastra, la care participa in fiecare an in medie 450-500 elevi. In acest an, competitia a inceput in data de 12 noiembrie 2019 cu etapa de volei fete la A.P.I. Zalau, in 14 noiembrie volei baieti, in data de 19 noiembrie handbal fete, 21 noiembrie handbal baieti, iar in data de 27 noiembrie s-au disputat competitiile de baschet fete si baschet baieti la Liceul Pedagogic din Zalau. Bugetul in acest an pentru a finanta Cupa Lyceum a fost de 3.000 lei din care s-au acordat liceelor castigatoare diplome, trofee si tricouri inscriptionate.

Gala Sportului Salajean 2019 – Cel mai important moment festiv de final de an, festivitate de premiere in care s-au acordat un numar de 61 de distinctii sportive, dintre care 25 de distinctii pentru sportivi, 12 pentru antrenori si 24 de distinctii pentru colaboratori, conducatori de structuri sportive si alte persoane importante din sportul salajean care au obtinut rezultate foarte bune in anul 2019.

Evenimentul „Gala Sportului Salajean” a avut loc in data de 19 decembrie 2019 in sala de festivitati din cadrul Casei Municipale de Cultura din municipiul Zalau.

Bugetul pentru eveniment a fost de 7.000 lei din care s-au acordat premii in bani, diplome si plachete pentru premiantii judetului Salaj in domeniul sportului. Cei mai buni sportivi ai judetului in anul 2019 au fost atleta Paula Todoran de la Clubul Sportiv Municipal Zalau la sporturile olimpice si karateka Iulia Clitan de la CS Terra Kid Zalau la sporturile neolimpice.

In total, DJST Salaj a finantat in anul 2019 un numar de 45 de competitii si actiuni sportive, in valoare de 26.500 lei.

Domeniul Tineret

In cadrul Concursului Local de Proiecte de si pentru Tineret, organizat de DJST Salaj in perioada aprilie – iunie 2019 s-au finantat cu suma de 18.000 lei un numar de 3 proiecte de tineret dupa cum urmeaza:

„Program de dezvoltare antreprenoriala pentru tineri – Indrazneste sa visezi” al Asociatiei Filantropia Porolissum Zalau in valoare de 6.000 lei;

„Sa ne pastram traditiile” al Asociatiei „Prietenii Bibilotecii” in valoare de 6.000 lei.

„Activ +” al Asociatiei JK Youth in valoare de 6.000 lei.

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Salaj a implementat in anul 2019 un numar de 6 proiecte pentru tineret dupa cum urmeaza:

P1 – Programul pe centre de tineret am derulat un numar de 3 proiecte si anume „Consiliere si informare” cu un buget de 794 lei cu 260 de elevi beneficiari, „Voluntar 2019” in valoare de 1.996 lei cu peste 650 de beneficiari si „Fii Cool” cu un buget de 7.496 lei cu 500 de elevi participanti.

P2 – 3 proiecte de tineret prin care s-au organizat 3 cursuri dintre care 2 cursuri de orientare in cariera si 1 curs de gestionare a examenelor, toate 3 proiectele avand un buget de 5.000 lei.

Domeniul Tabere

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Salaj a organizat in perioada 26 iunie – 1 iulie 2019 tabere cu caracter social si tabere pentru persoane cu handicap, dupa cum urmeaza:

Tabara gratuita cu caracter social s-a desfasurat la Centrul de agrement „Luminita” din localitatea Eforie Nord, judetul Constanta, la care au participat un numar de 24 de elevi si 2 cadre didactice insotitoare, pe o perioada de 5 nopti/6 zile in perioada 26 iunie – 1 iulie 2019, iar toate costurile de cazare, masa si transport au fost suportate de DJST Salaj in valoare de 12.551 lei.

Dosarele de inscriere si de participare au fost intocmite 50% de catre Inspectoratul Scolar si 50% de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Salaj.

Tabara gratuita pentru persoane cu handicap s-a derulat in aceeasi perioada, la care au participat si au beneficiat de servicii de cazare si masa gratuite un numar de 100 de persoane (din care 58 de elevi si 42 de insotitori personali), locatia de desfasurare a taberelor a fost Centrul de agrement „New Paradise” Eforie Sud.

Valoarea decontului pentru toti cei 100 de beneficiari a fost de 40.000 lei, valoare suportata din bugetul DJST Salaj. Dosarele de inscriere in tabara gratuita au fost intocmite de DJST Salaj pentru un numar de 70 de cereri depuse la sediul institutiei in perioada 10 mai – 10 iunie 2019 si 30 de cereri depuse la DGASPC Salaj.

Suma totala prin care DJST Salaj a organizat si a organizat aceste 2 tipuri de tabere gratuite pentru cei 126 de beneficiari a fost de 52.551 lei.

You may also like

1 comment

Alin 4 February 2020 - 10:00

De aia nu se dau cupe și diplome la competiții. Nici măcar la fazele județene. Rusine

Reply

Leave a Comment