Responsive Menu
Add more content here...


Dezamăgire totală în faţa propriilor fani – HC Zalău, surclasată de modesta Corona Braşov

Echipa lui Gheorghe Tadici a fost depăşită la toate capitolele de o formaţie cu care chiar se bate pentru evitarea turneului de baraj. Sălăjencele au ratat şansa de a părăsi locurile ce pot duce spre liga secundă

by Călin ONICAŞ
0 comment 2.4K views
A+A-
Reset

Victoria concludentă din runda precedentă obţinută în faţa fruntaşei SCM Craiova, credeam că tânăra echipă a Zalăului va putea continua prestaţiile bune concretizate cu o nouă victorie.  Aceasta, cu atât mai mult cu cât adversara – Corona Braşov – nu e o formaţie deloc de speriat, ci o contracandidată la evitarea retrogradării, o echipă pe care sălăjencele au dominat-o în întreg meciul din tur disputat de sub Tâmpa.

Din păcate, iubitorii handbalului care au lăsat micii şi berea de Ziua Muncii pentru a veni la Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” au plecat spre casă cu o mare dezamăgire şi o supărare în suflete. Favoritele noastre au fost depăşite la toate capitolele.

De necrezut, în faţa unei echipe modeste precum Corona Braşov, fetele lui Tadici nu au avut avantaj nicio secundă pe tabela de marcaj! Oaspetele au deschis scorul prin fosta jucătoare a Zalăului – Ştefania Lazăr, cea are avea să fie una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren.

Corona a condus şi la 7 goluri!

Apoi, încă din primele minute, Corona s-a distanţat la două-trei goluri, pentru ca avantajul să crească simţitor. În minutul 24, braşovencele aveau 5 goluri avans (scor 7 – 12)!?

Cu toţii am sperat la o revenire a fetelor noastre, aşa cum s-a întâmplat de atâtea ori… Din păcate, am avut o zi extrem de proastă, iar avantajul a crescut şi la 6 goluri: 8 – 14 (în minutul 28), 11 – 17 (min. 36) sau 19 – 25 (min. 51).

Cu 10 minute înainte de final a fost şi apogeul: Corona conducea cu 7 goluri, tabela indicând 19 – 26!?

Rămânem cu emoţii mari în suflet 

Din păcate, banca tehnică a Zalăului a fost inertă, iar fetele nu au găsit acolo soluţiile care să le aducă la linia de plutire. Nici măcar time-out-urile nu au venit la timp, astfel că gruparea de sub Tâmpa a mărşăluit la Zalău, cucerind trei puncte mari, prin care Corona a urcat pe locul 9, în timp ce HC Zalău se menţine pe locul 12.

S-a terminat 24 – 30, adică unul dintre cele mai usturătoare eşecuri acasă din acest sezon. Doar campioana CSM Bucureşti a câştigat mai clar la Zalău, cu scorul de 31 – 21! HC Zalău a mai pierdut acasă cu Dunărea Brăila (scor 26 – 31) sau SCM Râmnicu Vâlcea (29 – 33).

Mai avem trei etape de foc

Echipa lui Tadici a depăşit doar Cenușăreasa campionatului – Ştiinţa Bucureşti, cea care nu a câştigat nici măcar un punct  în 22 de etape, dar şi pe Dacia Mioveni, grupare lovită nu în teren, ci la comisiile Federaţiei, care au penalizată cu 15 puncte!

Cu trei etape înainte de final, HC Zalău se află din nou cu sabia lui Damocles deasupra capului, la fel ca şi în ultimele sezoane. Pentru a evita turneul de baraj, Roberta Stamin şi compania trebuie să facă puncte în  jocurile rămase de disputat: în deplasare cu Măgura Cisnădie (sâmbătă, 11 mai), acasă cu Rapid Bucureşti (miercuri, 15 mai) şi, în fine, în deplasare cu Minaur Baia Mare (sâmbătă, 18 mai).

HC Zalău – Corona Braşov 24 – 30 (9 – 14)! 

HC Zalău: Viorica Ţăgean, Sara Rus, Andrea Popescu – Roberta Stamin (6 goluri – 3 din 7m),  Emilija Lazic (5), Adriyana Naumenko (4), Aya Ben Abdalahh (3), Tatyana  Prycop (3), Krisztina Toth (2),  Alexia Gherghe (1 – 1 din 7m), Andreea Bujor, Florentina Moisin, Ioana Danilescu, Andreea Mărginean şi Andreea Serencu. Antrenor: Gheorghe Tadici

Corona: Anica Gudelj, Raluca Rădoi – Ştefania Lazăr (5), Alisia Boiciuc (5), Natalia Fonseca (4), Natalia Marin (4), Laura Lasm (4), Bobana Klikovac (2), Fie Woller (2), Matea Pletikosic (2),  Elena Bianca Voica (1 – 1 din 7m), Ana Maria Berbece (1), Azenaide Carlos Jose, Alexandra Dumitraşcu, Ana-Maria Vacariu şi Cristina Iordachi. Antrenor: Iulian Stamate

You may also like

Leave a Comment