Responsive Menu
Add more content here...


Debut victorios la Naţionale pentru pugiliştii de la CSM Zalău

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 75 views
A+A-
Reset

La prima participare la un Campionat Naţional, Luca Tinca şi Luca Fărcaş au debutat cu o victorie prin inferioritate. Ambii mai au de câştigat un meci pentru a accede în semifinalele competiţiei de box


În aceste zile, la Piatra Neamţ are loc Campionatul Naţional de box, la categoria de vârstă cadeţi. Competiţia se desfăşoară în perioada 5 – 11 noiembrie şi a adunat la start nu mai puţin de 207 sportivi de la 69 de cluburi din toată ţara. Sunt prezente şi două delegaţii sălăjene de la CSM Zalău, respectiv SCM Zalău, conduse de antrenorii Adrian Popuţea, respectiv Virgil Meleg.

Primii sălăjeni care au intrat în competiţie au fost cei de la CSM Zalău. Cei trei sportivi participanţi se află în premieră la un Campionat Naţional, însă, au lăsat emoţiile deoparte şi doi dintre aceştia au debutat cu o victorie prin inferioritate.

Astfel, la categoria 60 kg au fost validaţi 15 sportivi, iar zălăuanul Alex Tinca a reuşit o victorie prin inferioritate în prima repriză, după trei numărători, în faţa unui sportiv din Iaşi. Elevul lui Adi Popuţea va boxa pentru intrarea în semifinale cu un sportiv de la Reşiţa.

La categoria 66 kg au fost 16 sportivi validaţi, iar Luca Fărcaş a debutat şi el cu dreptul, după o victorie în faţa unui sportiv din Vâlcea, tot prin inferioritate, în repriza a II-a. Pentru un loc în semifinale, Fărcaş va boxa împotriva unui sportiv din Cluj.

Tot de la CSM Zalău este prezent şi Răzvan Paşca, acesta urmând să boxeze la categoria 90 kg, categorie la care au fost validaţi 7 sportivi. Zălăuanul va boxa cu un sportiv din Bucureşti pentru un loc pe podium.

La Piatra Neamţ sunt prezenţi şi doi pugilişti de la SCM Zalău. Elevii lui Virgil Meleg vor intra astăzi în competiţie. Astfel, la categoria 75 kg, Antonio Moldovan se va duela cu un sportiv de la CSM Ploieşti, în timp ce la categoria 90 kg, Mario Lauruc va boxa cu un sportiv de la Dinamo.

Amintim faptul că Antonio Moldovan este câştigător al Cupei României de anul acesta, în timp ce Mario Lauruc este medaliat cu bronz la aceeaşi competiţiei.

De precizat este faptul că la Campionatul Naţional de la Piatra Neamţ, din partea Federaţiei Române de Box ca şi arbitru a fost delegat zălăuanul Dan Sabău care se află la a treia competiţie naţională în 2023.

You may also like

Leave a Comment