Responsive Menu
Add more content here...


Concurenţă mare pentru postul de director la Şcoala “Simion Bărnuţiu” Zalău . Simona Crişan a primit cea mai mare notă

by Călin ONICAŞ
0 comment 47 views
A+A-
Reset

Aflată în sistemul de învăţământ de mai bine de două decenii, profesoara de informatică a câştigat prin examen postul de director al uneia dintre cele mai prestigioase şcoli gimnaziale din municipiu, la care au mai participat încă doi candidaţi. Numită în această funcţie la începutul acestui an, Simona Crişan a fost director cinci ani şi la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”

Simona Crişan şi-a făcut deja stagiatura în fotoliul de director al Şcolii Gimnaziale “Simion Bărnuţiu” Zalău. Profesoara de informatică a fost numită directorul prestigioasei unităţi şcolare din urbea de la poalele Meseşului în ianuarie 2021, după ce fostul director îşi încheiase mandatul de patru ani.

În această toamnă, la toate instituţiile şcolare au existat concursuri de directori școlari, în care candidaţii au fost testaţi, atât la scris cât şi la oral, de la abilitățile cognitive până la abilitățile manageriale. Altfel spus, Ministerul Educaţiei a dorit ca posturile de conducere din școli să nu se mai fie stabilite prin numire politică, ci prin examen!

Trei candidaţi pentru funcţia de director

La majoritatea unităţilor şcolare din municipiu, pe posturile de director şi director adjunct a existat doar câte un candidat. Altfel s-a pus problema la Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuţiu”, acolo unde TREI candidaţi au aspirat la fotoliul de director.

Este vorba de fostul director – Daniel Ardelean, cel care în perioada 2017-ianuarie 2021 a condus această unitate şi care în paralel a fost profesor de geografie la Colegiul Tehnic „API”, Manuela Varga – profesor de limba engleză la Şcoala “Simion Bărnuţiu” şi Simona Crişan, cea care ocupa în acest moment funcţia de director.

Simona Crişan – un director, un manager dar şi un profesor cu gradul I ce are în spate o carieră de 24 de ani în sistemul de învăţământ

Toţi candidaţii au trecut cu brio examenul scris ce a avut loc în 15 octombrie, pentru ca în 17 noiembrie să aibă loc examenul oral. În urma interviului, cea mai bună notă a fost primită de Simona Crişan (nota 9.40), cea care a devenit astfel director “plin”.

Să spunem că Simona Crişan (profesor de gradul I) se află în sistemul de învăţământ de 24 de ani, mai exact din anul 1997, când a şi absolvit Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

De atunci, ea a fost profesor de informatică la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, acolo unde a fost şi director timp de 5 ani, în perioada 2007 – 2012.

Acum, cel puţin în următorii patru ani, Simona Crişan se va ocupa de destinele Şcolii Gimnaziale “Simion Bărnuţiu”.

“Împreună cu colegii din unitatea şcolară, doresc să reuşim să dezvoltăm proiecte educaţionale, prin care toţi actorii implicaţi – elevi, profesori, părinţi, comunitate locală – să aibă doar de câştigat, iar şcoala să îşi ocupe locul pe care şi-l merită în topul din rândul unităţilor şcolare din municipiu şi chiar din judeţ”.

Simona Crişan – director Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuţiu” Zalău

Mai multe pe acest subiect în următoarea ediţie a ziarului Ştirile din Sălaj

You may also like

Leave a Comment