Responsive Menu
Add more content here...


Cinci jucători de la CS Volei Municipal Zalău, la lotul naţional! LOTUL CONVOCAT

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 15 views
A+A-
Reset

Pentru meciurile din preliminarii, de la gruparea de sub Meseş au fost convocaţi Mihai Gheorghiţă, Rareş Bălean, Cristian Bartha, Ciprian Matei şi Andrei Spînu


De duminică, România începe pregătirile pentru preliminariile Campionatului European, selecţionata ţării noastre urmând să se reunească sub comanda antrenorilor Dănuţ Pascu şi Ovidiu Macarie, la Craiova, în Sala Polivalentă.

Pentru acţiunea din această vară, Volei Municipal Zalău furnizează nu mai puţin de cinci jucători la lot. Este vorba de Rareş Bălean şi Mihai Gheorghiţă, cei care au evoluat la Zalău şi în stagiunea trecută, dar la reunire vor fi prezenţi Cristian Bartha, Ciprian Matei şi Andrei Spînu tot din postura de jucători ai Zalăului, aceştia fiind transferaţi sub Meseş în această vară.

Tot cinci jucători dă la echipa naţională şi CSM Bucureşti, este vorba de Claudiu Dumitru, Marian Bala, Gabriel Cherbeleaţă, Gabriel Bonţea şi Nicolae Ghionea, în timp ce de la SCMU Craiova au fost convocaţi trei jucători, Bogdan Ene, Laurenţiu Lică şi Răzvan Olteanu.

Naţionala României se află în Grupa A preliminară alături de Danemarca şi Finlanda.

“Tricolorii” vor susţine primul meci pe 15 august, la Craiova, cu Danemarca, iar pe 22 august vor evolua în deplasare la Finlanda. Pe 26 august, tot la Craiova va avea meciul retur cu Finlanda, în timp ce ultimul meci din preliminarii, cel din deplasarea de la Danemarca va avea loc pe 9 ianuarie 2019.

Ovidiu Macarie – “secundul” Naţionalei: “Avem şanse bune să ne calificăm la Europene”

După o pauză îndelungată, naţionala de volei masculin a României încearcă să ajungă din nou la un turneu final. De data aceasta misiunea pare una mai uşoară, având în vedere că numărul de participante s-a mărit de la 16 la 24. În aceste condiţii, din cele şapte grupe preliminare, prima clasată se califică direct, iar de pe locul secund merg cinci echipe din şapte, cele cu punctaj mai bun.

România se află în Grupa A, alături de Danemarca şi Finlanda, naţionale care după părerea “secundului” Ovidiu Macarie sunt accesibile.

“Întâlnim adversari de nivelul nostru, care sunt accesibili şi avem şanse bune să ne calificăm la Campionatul European. Grupa este accesibilă, dar trebuie să ne pregătim cât mai bine pentru jocurile cu Danemarca şi Finlanda”, a spus Ovidiu Macarie.

Până la meciurile oficiale din preliminarii, România va susţine şi două jocuri amicale, cu Israel şi Austria.

 

Lotul Naţional al României:

Coordonatori:

Cristian Bartha (CS Volei Municipal Zalău)

Claudiu Dumitru (CSM Bucureşti)

Dragoş Răileanu (Explorări Baia Mare)

Extreme:

Adrian Aciobăniţei (United Volleys Rheinmain Germania)

Marian Bala (CSM Bucureşti)

Rareş Bălean  (CS Volei Municipal Zalău)

Silviu Suson (Unirea Dej)

Bogdan Ene (SCMU Craiova)

Universali:

Adrian Gontariu (fără echipă)

Laurenţiu Lică (SCMU Craiova)

Gabriel Cherbeleaţă (CSM Bucureşti)

Ciprian Matei  (CS Volei Municipal Zalău)

Gabriel Bonţea (CSM Bucureşti)

Centri:

Andrei Spînu  (CS Volei Municipal Zalău)

Răzvan Olteanu (SCMU Craiova)

Nicolae Ghionea (CSM Bucureşti)

Mihai Gheorghiţă  (CS Volei Municipal Zalău)

Libero:

Mihai Mărieş (Dinamo Bucureşti)

Vlad Kantor (Unirea Dej)

Antrenori:

Dănuţ Pascu (principal) şi Ovidiu Macarie (secund)

Maseur: Mirel Popa

You may also like

Leave a Comment