Responsive Menu
Add more content here...


Ce spune Gabriel Vaşvari despre revenirea la Zalău

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 2.8K views
A+A-
Reset

Mijlocaşul zălăuan va pleca de la Poli Iaşi, după ce şi-a rezolvat problemele pe care le avea cu clubul ieşean. Însă, pentru moment, nu a luat o decizie cu privire la următoarea sa destinaţie. Fotbalistul se va hotărî după ce va discuta şi cu familia

Gabriel Vaşvari nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este un profesionist din toate punctele de vedere. De fapt, nici nu ai cum să ajungi la aproape 300 de meciuri şi 49 de goluri marcate la nivelul primei ligi dacă nu dai dovadă de seriozitate, ambiţie şi dăruire. Gabi le are pe toate, pe lângă o calitate umană care  îi întăreşte aura de profesionist. De altfel, Leo Grozavu chiar declara pentru ziarul Sportul Sălăjean că Gabriel Vaşvari este cel mai profesionist jucător cu care a lucrat în toată cariera sa.

A fost descoperit de Paul Georgescu la grupele de copii şi juniori de la Armătura Zalău, iar la seniori a debutat la FC Zalău, după care a ajuns în fotbalul mare evoluând la FC Botoşani, Poli Timişoara, Sepsi OSK şi Politehnica Iaşi.

Din păcate, va rămâne cu un gust amar după experienţa de la Iaşi, echipă cu care a promovat în Superligă la finalul sezonului trecut. Însă, în actualul sezon, Vaşvari a evoluat în doar 5 partide pentru ieşeni, înainte de a fi scos de pe Lista A, la scurt timp după ce i s-a prelungit contractul.

A fost o decizie ciudată, privită cu scepticism de mulţi iubitori de fotbal. S-a creat o situaţie delicată între club şi jucător, însă, până la urmă cele două părţi au ajuns la o înţelegere.

“Am ajuns la o înţelegere cu Poli Iaşi, la un consens în ceea ce prevede problemele pe care le aveam noi şi totul este în regulă acum. Voi pleca de aici”

Gabriel Vaşvari

Vaşvari: “Vom vedea ce ne rezervă viitorul”

Chiar dacă va pleca de la Iaşi, fotbalistul în vârstă de 37 de ani încă nu s-a decis asupra viitorului său. Nu este o decizie simplă, iar în calcul este luată şi familia. Cert este că Vaşvari nu duce lipsă de oferte, fiind dorit de Ceahălul Piatra Neamţ, în Liga a II-a.

“Sunt mai multe de luat în calcul, copiii  sunt la şcoală aici, e mai complicat. O să văd când voi reuşi să plec. Încă nu ştiu când şi dacă voi veni acasă. Încă nu am avut timp să vorbesc cu copiii, sunt mari acum şi sunt grele schimbările acestea şi pentru ei, aşa că voi vedea ce va fi. Am refuzat oferta Ceahlăului tocmai din acest motiv. Vom vedea ce ne rezervă viitorul, nu pot să zic nimic mai mult deocamdată”, a menţionat fotbalistul.

Gabriel Vaşvari, aşteptat acasă cu braţele deschise

Ultimul meci pentru Poli Iaşi avea loc în luna septembrie, cu “U” Cluj, penultimul în care Vaşvari a evoluat pentru moldoveni fiind tocmai cel de la Zalău din Cupa României. A fost aplaudat la scenă deschisă de un stadion întreg în momentul când a ieşit de pe teren. Şi, totodată, este aşteptat cu braţele deschise acasă, la Zalău de toţi iubitorii fotbalului din judeţ. Profesionalismul şi calitatea sa ar fi un mare plus pentru SCM Zalău care visează în acest sezon la promovarea în Liga a II-a.

Despre o posibilă revenire acasă, Gabriel Vaşvari nu a putut oferi prea multe detalii, însă, nu ar spune nu oferteri primite de la liderul Seriei a X-a din Liga a III-a.

Nu mai puţin de 10 sezoane a evoluat fotbalistul zălăuan pe prima scenă a fotbalului românesc. Perioadă în care a strâns aproape 300 de meciuri, a marcat 49 de goluri, furnizând şi o mulţime de pase decisive. Ca şi trofee, Vaşvari a cucerit Cupa României, în sezonul 2021 – 2022 pe când evolua pentru Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

“Mă bucură interesul celor de acasă. Am vorbit cu domnul Gurzău, dar situaţia mea a fost şi încă este un pic mai complicată şi nu pot să zic nimic deocamdată”, a conchis Gabriel Vaşvari.

You may also like

Leave a Comment