O nouă taxă în România! Taxa pe amprenta de carbon

Citat: „Creşterea impozitelor este asemănătoare cu jumulitul unei gâşte: vrei să obţii numărul maxim de pene cu minimum de sâsâituri”

by Tiberius NICODA
0 comment 154 views
A+A-
Reset

Fondul Monetar Internațional (FMI) a făcut o serie de recomandări Guvernului român pentru reducerea deficitului bugetar, una dintre ele fiind ”Introducerea unei taxe pe carbon în sectoarele transporturilor şi construcţiilor sau a unor accize suplimentare pe combustibilii fosili”

Ce înseamnă taxa pe carbon?

Este o taxă nouă care se va aplica pentru imobilele care folosesc combustibili poluanți și pentru utilizarea combustibililor fosili în transportul rutier – spun reprezentanții Asociației pentru Energia Inteligentă.

Taxa auto de mediu s-ar putea întoarce sub forma unei taxe… pe amprenta de carbon. Toţi şoferii ar putea achita un impozit pentru că circulă cu autoturisme care consumă benzină, motorină sau gaz şi astfel poluează. Şi proprietarii de centrale termice ar urma să plătească statului pentru emisii.

Taxa de CO2 pe construcții și în transporturi va aduce scumpiri în lanț la toate produsele și serviciile, de cca 10%, mai arată Asociația Energia Inteligentă.

Iată, așadar o nouă taxă care se întrezare a fi pusă în plus pe grumazul firavului și sărac deja contributor român.

În goana după fonduri și acaparare la bugetul statului se tot adaugă biruri și dări de dat astfel încât se poate ajunge să se pună impozit până și pe perna de sub capul mortului.

Să nu le dea prin cap ăstora din guvern și finanțiștilor săi, ca să extindă taxa asta cu amprenta pe carbon și la marii consumatori și mâncători de fasole, că intră România direct în incapacitate de plată și faliment!

Doamne ferește!

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!