Responsive Menu
Add more content here...


Bogdan Nicolae, antrenor principal la “U” Cluj!

by Călin ONICAŞ
0 comment 91 views
A+A-
Reset

Fostul antrenor secund al echipei CS Volei Municipal Zalău este noul tehnician al studenţilor

La cei 35 de ani, pe care i-a împlinit pe data de 22 iulie, zălăuanul Bogdan Nicolae a reuşit să facă treabă în trei discipline sportive – fotbal, volei şi handbal! După terminarea facultăţii, a fost o perioadă maseur la FC Zalău, când echipa de fotbal evolua în Liga a III-a.

În anul 2013, Bogdan Nicolae a fost numit antrenor secund la CS Volei Municipal Zalău, grupare cu care – în anul 2017 – devenea campion naţional. După ce echipa s-a desfiinţat, tânărul tehnician a sperat să îşi continue activitatea la noua echipă de volei a Zalăului, SCM Zalău.

Conducerea clubului a avut alte opţiuni, dar acesta nu a ieşit din fenomenul sportiv. Astfel, în vara anului 2020, Gheorghe Tadici l-a cooptat în staff-ul echipei HC Zalău, acolo unde a fost preparator fizic! Timp de un an, a fost implicat în fenomenul handbalistic, după care a revenit în volei.

În anul 2021 a ajuns profesor suplinitor la CSS Zalău, acolo unde a devenit antrenorul echipei de juniori I. Timp de doi ani, a avut rezultate bune, deoarece echipa sa a ajuns la turneele semifinale şi finale ale Campionatului Naţional.

Antrenor secund la Naţionala României U17

În decembrie 2022, a fost numit ca antrenor secund al Naţionalei României U17, unde face cuplu cu Răzvan Parpală antrenorul de la CSM Constanţa. În luna iulie, “tricolorii” mici s-au clasat pe locul 4 la Balcaniadă.

În această vară, Bogdan Nicolae a încercat să revină în voleiul mare. Chiar au existat unele discuţii cu Corona Braşov, pentru ca zălăuanul să devină “secundul” lui Laurenţiu Lică, cel care a renunţat la sportul de performanţă şi a devenit tehnicianul grupării de sub Tâmpa. Până la urmă, chiar dacă discuţiile nu s-au concretizat, Bogdan Nicolae revine în prima ligă şi, nu oricum, ci ca antrenor principal!

Azi, a fost prezentat oficial la echipă

Recent, el a fost numit tehnicianul echipei Universitatea Cluj, în locul lui Romeo Lotei.
În sezonul trecut, studenţii s-au salvat de la retrogradare după un duel cu Ştiinţa Bucureşti. Astfel, “U” Cluj se va afla la startul Diviziei A1 şi în noul sezon, în care formaţia va fi condusă de zălăuanul nostru.
Azi, de la ora 10.00, Bogdan Nicolae a făcut şi primul antrenament cu noua echipă.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 9 august.

You may also like

Leave a Comment