Responsive Menu
Add more content here...


Avertismentul lui Tadici pentru Naţională. “Mare atenţie. Calificarea se decide direct, dar şi indirect”

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 11 views
A+A-
Reset

Antrenorul de la HC Zalău a făcut o scurtă analiză a evoluţiei României în “dubla” cu Danemarca şi este de părere că după cele două înfrângeri “tricolorele” vor avea de tras pentru a se califica la Campionatul European. Fostul selecţioner spune că atât meciul din Feroe, cât şi partida cu Austria de la Bucureşti trebuie tratate cu maximă seriozitate pentru a nu lăsa loc de surprize neplăcute

Naţionala de handbal feminin a României a susţinut săptămâna trecută “dubla” cu Danemarca din preliminariile Campionatului European. În meciul de la Mioveni, selecţionata antrenată de Adrian Vasile a pierdut cu scorul de 35 – 28. Duminică, la Odense, “tricolorele” au suferit o înfrângere aproape asemănătoare şi au cedat cu scorul de 33 – 27. Evoluţia României din cele două partide a fost analizată de Gheorghe Tadici. Antrenorul de la HC Zalău a rămas cu o impresie proastă, mai ales pe jocul din apărare, criticând faptul că “tricolorele” au încasat peste 30 de goluri.

“Primul meci de la Mioveni mi-a lăsat o impresie foarte proastă. Când primeşte 35 de  goluri pe teren propriu spune multe. S-au primit multe goluri şi în retur, deşi acest meci nu a mai fost atât de elocvent, deoarece câteva jucătoare importante de la Danemarca nu au mai jucat sau au fost menajate”, spune Gheorghe Tadici.

După aceste două înfrângeri, România are emoţii în priviinţa calificării la Euro 2022 şi este obligată să câştige ultimele două jocuri, în Fero şi acasă cu Austria.

Fostul selecţioner spune că aceste două jocuri trebuie tratate cu maximă seriozitate pentru a nu lăsa loc de surprize neplăcute. Gheorghe Tadici a a prezentat şi un scenariu care nu ar fi deloc avantajos României. În cazul în care Austria va obţine o victorie pe teren propriu cu Danemarca, “tricolorele” nu vor mai avea nicio şansă.

“Trebuie mare atenţie la cele două jocuri cu Feroe şi Austria. După cum am jucat noi cu Feroe la Mioveni, putem avea un meci dificil la ei, dacă nu luăm în serios adversarul. Calificarea se joacă direct şi indirect. Să nu cumva să facă Austria ceva  cu Danemarca,  fiindcă atunci totul se termină.Ei au jucat bine şi în Danemarca”, spune Tadici.

Danemarca s-a calificat deja la turneul final, în timp ce Austria a trecut peste România  în clasament, după victoria cu Feroe, 26 – 22. Primele două clasate din grupă merg la turneul final.

Clasamentul Grupei:

Danemarca – 8p (133-96)

Austria – 5p (110-106)

România – 3p (114-119)

Feroe – 0p (62-94)

Ultimele jocuri din grupă:

20 – 21 aprilie: Austria – Danemarca, Feroe – România;

23 – 24 aprilie: Danemarca – Feroe, România – Austria.

You may also like

Leave a Comment