Responsive Menu
Add more content here...


Adrian Feher: “Nu poţi să construieşti în fiecare an o echipă de medalii, când începi de la zero”

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 13 views
A+A-
Reset

Managerul de la secţia de volei a tras mai multe concluzii după prima parte de campionat, pe care echipa sa a terminat-o pe locul 5. Poziţia din clasament nu este mulţumitoare, iar cauzele pentru care s-a ajuns aici sunt mai multe. După părerea lui Feher, pierderile din vară, când de la echipă au plecat o serie de jucători valoroşi au dus în această situaţie, managerul fiind de părere că jucătorii care au venit înainte de startul sezonului nu sunt la valoarea celor care au plecat

Dacă în primul sezon al existenţei a devenit vicecampioana României, SCM Zalău are o misiune mult mai dificilă de a obţine medalie în această stagiune. De fapt, gruparea zălăuană are şanse mici de a prinde play-off-ul pentru locurile 1 – 4, după un parcurs  ezitant pe care l-a avut în turul de campionat. După 11 etape, SCM Zalău se află pe locul 5 şi este în obiectiv, însă este la 7 puncte de SCMU Craiova, ocupanta locului 4, astfel că şansele de calificare în top 4 sunt reduse, chiar dacă în retur se vor juca 11 etape.

La finalul primei părţi de campionat, managerul Adrian Feher a tras mai multe concluzii şi este de părere că pierderile unor jucători importanţi în vară au dus echipa în această situaţie. Cu toate acestea, conducătorul aştepta mai mult de la echipa sa, fiind în continuare deranjat de modul în care SCM Zalău a pierdut puncte chiar şi cu echipele mici.

“Ne-au tras în jos cele două puncte care le-am pierdut cu Explorări Baia Mare şi Unirea Dej. Ar fi fost altceva dacă acum eram măcar la 5 puncte de locul 4. Aşa suntem destul de departe de play-off, dar ne vom lupta până la capăt să scoate maxim.Ne mai rămâne şi Cupa României, unde avem şanse mari să jucăm o semifinală. Dacă nu vom prinde play-off-ul pentru locurile 1 – 4, sezonul poate fi salvat prin Cupa României.Vom aborda fiecare meci la victorie şi vom vedea cu ce rămânem din acest sezon. Nu putem în fiecare an să câştigăm medalii, fiindcă suntem a cincea echipă din campionat ca şi buget”, spune Feher.

“Am suferit ca şi joc în acest tur de campionat, pentru că în vară am pierdut jucători importanţi ca şi Pekovic, Kostic, Charapovic, Leo Dal Bosco sau Nicolas Dos Santos. Practic din echipa cu care am câştigat medalia de argint a mai rămas un singur jucător de bază, Mihalescu. Ne-a plecat libero-ul, centrul, falsul, secundul şi ridicătorul, iar  echipa care a fost  vicecampioană nu mai este la Zalău. Este clar că nu poţi să construieşti în fiecare an o echipă de medalie dacă  începi de la zero. Nu am reuşit să ţinem jucătorii valoroşi din sezonul trecut, iar acest lucru ne-a costat. La banii pe care i-am avut, nu am reuşit să aducem jucători de aceeaşi valoare”, spune Adrian Feher.

You may also like

Leave a Comment