Responsive Menu
Add more content here...


Acestea au fost cele mai scumpe 10 transferuri din istoria fotbalului

by Sportul Salajean
0 comment 237 views
A+A-
Reset

Primul transfer pe bani în fotbalul mondial s-a făcut în 1893, când atacantul scoțian Willie Groves a trecut de la West Bromwich Albion la Aston Villa pentru 100 de lire sterline. Astăzi, costă mai mult până și nota de plată pentru masa la care se negociază o nouă achiziție.

Jucătorii de top costă de un milion de ori mai mult decât Groves. Iată cele mai scumpe 10 transferuri din istoria „sportului rege”:

10. Jude Bellingham (mijlocaș ofensiv englez) s-a transferat de la Borussia Dortmund la Real Madrid, pentru 103 milioane de euro, în iulie 2023. Noua senzație a fotbalului european s-a format la Birmingham, de unde a fost luat de clubul german cu numai 30,15 milioane de euro.

9. Moises Caicedo (mijlocaș defensiv columbian) s-a transferat de la Brighton la Chelsea cu 116 milioane de euro, în august 2023. Brighton îl adusese cu doi ani înainte de la Independiente, plătind 28,2 milioane de euro.

8. Declan Rice (mijlocaș central englez) s-a transferat de la West Ham United la Arsenal pentru 116 milioane de euro, în iulie 2023. Rice a început fotbalul la Chelsea, dar a trecut la West Ham atunci când avea 14 ani.

7. Antoine Griezmann (atacant francez) s-a transferat de la Atletico Madrid la FC Barcelona pentru 120 de milioane de euro, în iulie 2019. În iulie 2023, madrilenii l-au răscumpărat cu 20 de milioane. Până să ajungă în Spania, la tineretul lui Real Sociedad, jucase doar la Maconnais Jgd.

6. Enzo Fernandez (mijlocaș central argentinian) s-a transferat de la Benfica Lisabona la Chelsea pentru 121 de milioane de euro, în ianuarie 2023, după ce a devenit campion mondial cu naționala „pumelor”. Cei care pronostichează victoria echipei londoneze în ponturi fotbal azi se bazează și pe evoluția lui Fernandez.

5. Joao Felix (mijlocaș ofensiv portughez) s-a transferat de la Benfica la Atletico Madrid pentru 127,2 milioane de euro, în iulie 2019. Nu a dat satisfacție, iar Diego Simeone l-a dat sub formă de împrumut la Chelsea, apoi la FC Barcelona.

4. Ousmane Dembele (atacant francez) s-a transferat de la Borussia Dortmund la FC Barcelona, pentru 135 de milioane de euro, în august 2017. Nu a fost pe placul antrenorilor echipei catalane, iar șefii au încercat fără succes să scape de el. Într-un târziu, în iulie 2023, a fost cumpărat de PSG cu 50 de milioane.

3. Philippe Coutinho (mijlocaș ofensiv brazilian) s-a transferat s-a transferat la FC Barcelona de la Liverpool, pentru 135 de milioane de euro, în ianuarie 2018. Nici el nu s-a integrat foarte bine, fiind împrumutat succesiv la Bayern Munchen și la Aston Villa. Villa l-a cumpărat definitiv cu 20 de milioane în iulie 2022, dar apoi l-a împrumutat la Al-Duhail, în Qatar.

2. Kylian Mbappe (atacant francez) s-a transferat de la AS Monaco la Paris Saint-Germain pentru 180 de milioane de euro, în iulie 2018. În ultimii ani a dorit să plece la un club care are șanse mai mari la câștigarea Ligii Campionilor, dar conducerea lui PSG a reușit să îl rețină. Dacă se va transfera până la urmă pe bani, poate aduce clubului o sumă mai mare decât cea de achiziție.

1. Neymar (atacant brazilian) s-a transferat de la FC Barcelona la Paris Saint-Germain pentru 222 de milioane de euro, în august 2017. De atunci, cota sa a luat-o în jos, din cauza vieții extrasportive. În august 2023, PSG l-a vândut la Al-Hilal, în Arabia Saudită, cu 90 de milioane.

You may also like

Leave a Comment