Responsive Menu
Add more content here...


Sute de călători care circulă cu trenul spre Jibou, afectaţi de un GRAV incident feroviar! GALERIE FOTO şi VIDEO

by Eduard FARCAS
0 comment 2.5K views
A+A-
Reset

Mai mulţi călători din trenul Bucureşti Nord – Jibou – Satu Mare au fost blocaţi în tren din cauza unui incident feroviar care a vut loc în Breaza, unde exista pericol dee xplozie din cauza unui vagon, dintr-un tren încărcat cu nitrat de amoniu, care a luat foc


Echipele de intervenţie au evacut oamenii care locuiesc în apropierea Gării Breaza Nord din judeţul Prahova, după ce dintr-un vagon al unui tren încărcat cu nitrat de amoniu a luat foc, circulaţia feroviară fiind blocată. Mai multe trenuri de călători au fost oprite temporar în gările Comarnic, Câmpina şi Sinaia.

Ministerul Transporturilor a instituit o celulă de criză, începând cu ora 17.15, pentru gestionarea situaţiei legate de incidentul feroviar din zona Haltei Breaza, potrivit unui comunicat emis de instituţie; 16 trenuri fiind oprite în gări.

 

Începând cu ora 17.15, la nivelul Ministerului Transporturilor s-a instituit o celulă de criză pentru gestionarea cât mai eficientă a situaţiei legate de incidentul feroviar din zona Haltei Breaza. Coordonarea celulei de criză este asigurată de Secretarul de Stat Ninel Cercel. Din această structură mai fac parte: Secretarul de Stat pe domeniul rutier Florin Biban şi directorii generali ai Companiilor Feroviare – CFR Infrastructură, CFR Călători, CFR Marfă şi AGIFER”, se arată în comunicatul emis, citat de Mediafax.

La faţa locului au fost mobilizaţi reprezentanţii serviciilor de siguranţă a circulaţiei de la toate companiile implicate, precizează Ministerul Transporturilor .

După finalizarea operaţiunilor din zona Haltei Breaza, ministrul Transporturilor a dispus o comisie de cercetare care va analiza cauzele producerii acestui incident şi va propune măsuri pentru ca asemenea evenimente să nu se repete.

16 trenuri de călători au fost oprite în gările de pe Valea Prahovei – Comarnic  din cauza evenimentului feroviar din zona Haltei Breaza, potrivit CFR Infrastructură.

Amintim că un tren de marfă cu 25 de vagoane a fost oprit în gara Breaza de Nord după ce mecanicul locomotivei a observat cum dintr-o garnitură plină cu nitrat de amoniu iese fum. Trenul circula pe direcția Brașov-Ploiești.

Autorităţile au decis să evacueze locuitorii aflaţi pe o rază de 800 de metri faţă de locul în care intervin pompierii.

Intervenţia s-a terminat, neexistând persoane rănite.

You may also like

Leave a Comment