Responsive Menu
Add more content here...


Weekend “de foc” pentru salvatorii sălăjeni! 4 incendii de vegetație uscată

Patru incendii de vegetație uscată s-au produs în weekend, în localitățile Pericei, Șimleu Silvaniei și Gălășeni.

by Mihai POP
0 comment 14 views
A+A-
Reset

În fiecare an ne confruntăm cu un număr mare de incendii de vegetație uscată, incendii provocate, în cea mai mare proporţie, de arderea vegetaţiei uscate în scopul igienizării terenurilor şi pregătirii acestora pentru lucrările agricole de primăvară.

În această perioadă se înregistrează tot mai multe incendii de vegetație uscată majoritatea acestora fiind generate de către cetățenii iresponsabili, care nu conștientizează pericolul la care îi expun pe semeni prin posibilitatea de producere a unor pagube materiale ori prin distrugerea mediului înconjurător.

Din fericire, acestea au fost stinse fără a produce pagube materiale însemnate ori victime omenești, deși riscul ridicat, mai ales că cele mai multe dintre incendii s-au manifestat în apropierea drumurilor, locuințelor sau a fondului forestier.

Astfel că, în acest weekend, salvatorii sălăjeni au intervenit pentru stingerea a 4 incendii dintre care 3 au fost reprezentate de arderi necontrolate de vegetație uscată înregistrate în mai multe localități sălăjene (Pericei, Șimleu Silvaniei și Gălășeni).

Pompierii sălăjeni fac un apel la sălăjeni, să renunțe la practica arderii necontrolate a vegetației uscate de pe terenuri.

You may also like

Leave a Comment