Responsive Menu
Add more content here...


VIDEO. Cadoul perfect pentru Roberta Stamin – convocarea la Naţionala României!

Handbalista de la HC Zalău a primit o veste extraordinară, chiar de ziua sa de naştere, fiind convocată de către selecţionerul Florentin Pera pentru meciurile cu Croaţia din preliminariile Campionatului European. Ajunsă în cantonamentul lotului de senioare, Roberta Stamin a fost sărbătorită de către jucătoare şi staff-ul tehnic, având în vedere că handbalista a împlinit duminică 23 de ani

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 25 views
A+A-
Reset

Pentru HC Zalău sau fosta Silcotub cum s-a numit echipa de sub Meseş până prin 2005, era literă de lege să aibă jucătoare convocate la Naţionala României. Ani la rând, de la echipa lui Tadici au fost selecţionate jucătoare pentru meciurile din preliminarii, pentru turneele finale de Campionat Mondial sau European, chiar şi pentru Jocurile Olimpice.

Între timp, HC Zalău a cam ieşit din această sferă, având un lot subţire, fără mare experienţă. Totuşi, sub comanda lui Gheorghe Tadici mai sunt jucătoare tinere, de perspectivă, care au intrat sau pot intra oricând în vizorul selecţionerului Florentin Pera.

În această categorie se află Roberta Stamin, o handbalistă cu reale calităţi, care cochetează cu lotul de senioare, de un an de zile. Prima dată a fost convocată în martie 2023 pentru partidele amicale cu Ucraina, iar în noiembrie a fost inclusă în lotul lărgit al României pentru Campionatul Mondial.

Roberta Stamin a primit o veste excelentă chiar de ziua sa de naştere, fiind inclusă de selecţionerul Florentin Pera în lotul României pentru partidele cu Croaţia din preliminariile Campionatului European. Această convocare a venit ca şi un cadou perfect pentru tânăra jucătoare, care duminică a împlinit 23 de ani.

Ajunsă în cantonamentul României la Bistriţa, Roberta Stamin a fost sărbătorită de către colege şi staff-ul tehnic care i-au cântat tradiţionalul “La Mulţi Ani” şi i-au oferit un tort.

“Aniversare şi în lotul mare de handbal feminin. La mulţi ani, Roberta Stamin.  Jucătoarea echipei HC Zalău a împlinit astăzi 23 de ani. Îţi dorim multă sănătate şi noroc în carieră”, a fost mesajul postat de FRH.

Iniţial Roberta Stamin nu era in lotul pentru jocurile cu Croaţia, anunţat săptămâna trecută de către Florentin Pera, dar zilele trecute a fost trecută pe listă. Acum handbalista are ocazia să debuteze şi oficial pentru Naţionala Râmâniei, care miercuri de la ora 17.30 va juca la Bistriţa, cu Croaţia, în timp ce partida retur se va desfăşura duminică, la Koprivnica.

În clasament, România şi Croaţia au câte 4 puncte, fiind urmate de Grecia şi Bosnia-Herţegovina, fără vreun punct.

Să mai spunem că Roberta Stamin joacă pentru HC Zalău din vara anului 2022. A venit sub Meseş de la SCM Rm. Vâlcea, unde a petrecut patru ani şi unde a fost debutată în Liga Naţională chiar de Florentin Pera. În acest sezon, Stamin este a doua cea mai bună marcatoare de la HC Zalău, reuşind 69 de goluri în 17 etape.

 

You may also like

Leave a Comment