Responsive Menu
Add more content here...


Veste bună pentru studenți! Tarife reduse la tren și metrou până la 30 de ani

by Mihai POP
0 comment 26 views
A+A-
Reset

Un proiect propus de Ministerul Educației și supus dezbaterii publice prevede extinderea vârstei la care studenții pot beneficia de tarife reduse la călătoriile cu trenul și metroul, de la 26 de ani la 30 de ani


Studenții vor beneficia acum de facilități până la vârsta de 30 de ani. Cu excepția situațiilor speciale, precum studenții cu unul sau ambii părinți decedați sau cei proveniți din centrele de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal.

Pentru acești studenți, Ministerul Educației anunță acordarea gratuității.

Studenții vor beneficia de tarife reduse mai mult timp

Ministerul Educației a anunțat pe Facebook că a pus în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice privind facilitățile de transport intern feroviar și cu metroul pentru studenți.

Tariful redus este majorat de la 50% la 90% pentru toți studenții. Asta indiferent dacă sunt români sau străini, și sunt înregistrați la forma de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate.

Reducerea se va aplica pentru toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic. Atâta timp cât își mențin statutul de student. Aceste facilități se aplică și pentru călătoriile cu metroul, fie pe baza unui abonament lunar, fie pe baza titlurilor de transport de tip „10 călătorii”.

De asemenea, proiectul propune ca studenții cetățeni români care învață în afara țării să primească un discount de 50% la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a. Pe tot parcursul anului calendaristic, în timp ce mențin statutul de student.

Reducerile la biletele de tren pentru studenți au crescut la 90%

Subvenția acordată studenților pentru transportul feroviar a crescut de la 50% la 90%, potrivit Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF).

ARF a scris acum o lună că noile facilități sunt acordate de Legea învățământului superior. Ea a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 614, în data de 05.07.2023.

Astfel, o altă schimbare importantă constă în majorarea nivelului tarifului redus de la 50% la 90% pentru mijloacele de transport local în comun. Și pentru transportul intern auto, călătoria cu metroul și transportul intern feroviar, inclusiv toate categoriile de trenuri, clasa a II-a. Precum și transportul naval, pe durata întregului an calendaristic.

You may also like

Leave a Comment