Responsive Menu
Add more content here...


USR Sălaj: ”Nici anul acesta nu vom avea legătură la Autostrada Transilvania”

Conectarea Sălajului la Autostrada Transilvania rămâne la stadiul de promisiune și în 2024. După dezamăgirea de pe centura Zalău, cei de la USR Sălaj au rămas tot așa și după ce și-au căutat consolarea pe Autostrada Transilvania Zalău - Cluj

by Mihai POP
0 comment 26 views
A+A-
Reset

Reprezentanții USR Sălaj – consilierul local Gabriela Olar, candidatul formațiunii la Primăria Zalău, și consilierii județeni Cosmin Ardelean și Nicolae Olar -, alături de Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, au făcut o vizită în teren, pentru a vedea stadiul lucrărilor pe Centura Zalăului.

De pe Centura Zalău au mers pe un alt proiect important pentru Sălaj și sălăjeni, Autostrada Transilvania. Dacă la Zalău nu au găsit mișcare, mobilizare atunci și-au pus speranța ca aici o să găsească. Din păcate peisajul este exact la fel, nu se lucrează, abia dacă se găsesc doi-trei muncitori pe ici pe colo.

”După dezamăgirea de pe centura Zalău, am căutat consolarea pe Autostrada Transilvania Zalău – Cluj.

Din păcate, nu am găsit-o nici acolo. Pe cei 42 de km de autostradă am dat de o mână de muncitori și utilaje și, în schimb, de foarte multe blocaje și întârzieri.

Deși trebuia să fie gata anul trecut, autostrada bate pasul pe loc la 60% stadiu fizic. Suprafețele împădurite nu sunt eliberate total, acordul de mediu nu e revizuit, viaductele suplimentare nu au constructor, nodul Românași nu e licitat. Nu vom circula nici anul acesta pe autostradă spre Cluj.

USR Sălaj, prin Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, și consilierii județeni USR Ardelean Cosmin-Vasile și Nicolae Olar, îi solicită lui Grindeanu și coaliției PSD-PNL să resusciteze de urgență această veritabilă coloană vertebrală de dezvoltare a Sălajului. În caz contrar, finanțarea europeană din PNRR va fi ratată, iar județul nu își va atinge potențialul economic”, anunță USR Sălaj.

You may also like

Leave a Comment