Responsive Menu
Add more content here...


TRIST. Performerii Sălajului, uitaţi de toată lumea

by Călin ONICAŞ
0 comment 23 views
A+A-
Reset

Cei mai buni sportivi ai judeţului în anul 2019  vor primi doar o diplomă şi  ceva mărtunţiş de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj, după ce autorităţile locale şi autorităţile judeţene au anunţat că nu pot aloca fonduri pentru premierea sportivilor cu rezultate bune în acest an


De mulţumiri şi felicitări e plină lumea, la fel şi sportivii din Sălaj. La finalul unui an în care au muncit, au făcut sacrificii şi au realizat performanţe de care noi suntem mândri.

Dacă mergem în sens invers, probabil că şi performerii Sălajului ar fi aşteptat o răsplată la final de an, când Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj (DJST) organizează tradiţionalul eveniment “Laureaţii anului”, ocazie cu care cei mai buni sportivi ai anului sunt premiaţi.

Primăria Zalău şi Consiliul Judeţean nu mai premiază sportivii

Aceasta, cu atât mai mult cu cât autorităţile locale au încercat să fie alături în anii trecuţi de sportivii de performanţă. Astfel, în ultimii patru ani, Primăria şi Consiliul Local Zalău au alocat sume consistente pentru premierea celor mai buni sportivi, 60.000 de lei în anul 2016 şi 50.000 de lei în anul 2017!

Din păcate, anul trecut, autorităţile locale au spus “pas” şi laureaţii au primit diplome, plachete, cupe şi ceva bani de la DJST, fondul de premiere fiind de 10.000 lei.

Pentru acest an, reprezentanţii Direcţiei au depus solicităţi pentru premierea celor mai buni sportivi atât pe adresa Primăriei Zalău, cât şi pe adresa Consiliului Judeţean Sălaj, iar demersurile s-au făcut încă din luna ianuarie.

“Din păcate, nu am primit niciun leu, nici de la autorităţile locale, nici de la autorităţile judeţene, care s-au scuzat că nu au bani în buget pentru acest capitol”, a declarat Adrian Fărcaş –  directorul executiv de la DJST Sălaj, pentru Sportul Sălăjean.

Cei mai buni sportivi ai anului rămân doar cu o dipomă şi ceva mărunţiş

Problema e însă şi mai acută, deoarece banii primiţi de Direcţie de la minister în acest an sunt mult mai puţini decât oricând. Astfel, dacă – în anii trecuţi – Ministerul Tineretului si Sportului aloca către DJST Sălaj 45.000 – 50.000 de lei sau chiar 80.000 de lei, în anul 2019 în vistieria Direcţiei au ajuns doar 25.000 de lei!?

În aceste condiţii, conducerea DJTS a fost obligată să taie la jumătate bugetul pentru gala celor mai buni sportivi!?

“De nouă ani, de când sunt directorul acestei instituţii, am alocat de la Direcţie câte 10.000 de lei anual pentru respectivul eveniment. De data aceasta, am fost obligaţi să înjumătăţim suma, care şi ea era mică în comparaţie cu performanţele notabile realizate de sportivi. Ca urmare, bugetul pentru evenimentul din acest an va fi de doar 5.000 de lei. Am decis ca aproape toată suma să ajungă în buzunarele sportivilor. Nu vom mai acorda plachete, cupe, doar diplome şi bani”, a mai precizat directorul executiv al Direcţiei.

Nu mai există clasament pentru sporturile de echipă

Din alt punct de vedere, entităţile sportive din Sălaj mai au timp până azi să depună pe adresa Direcţiei listele cu rezultatele obţinute de sportivi la competiţiile desfăşurate de-a lungul anului 2019. Mai apoi, în zilele următoare se vor întocmi clasamentele: unul pentru sporturile olimpice şi unul pentru sporturile neolimpice.

Altfel spus, a căzut din schemă topul celor mai bune echipe din Sălaj, care oricum nu prea era concludent. Tot în zilele următoare, se va stabili şi data şi locaţia evenimentului, oricum undeva în perioada 16 – 20 decembrie.

O altă noutate va fi faptul că gala celor mai buni sportivi ai Sălajului nu se va mai desfăşura împreună cu gala celor mai buni sportivi de la CSM Zalău.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 4 decembrie.

 

You may also like

Leave a Comment