Responsive Menu
Add more content here...


Trei debutante la Campionatul European de handbal masculin din ianuarie

by Mihai POP
0 comment 21 views
A+A-
Reset

Campionatul European de handbal masculin 2020 va debuta pe 9 ianuarie si va reuni la start cele mai bune 24 de nationale ale continentului. Turneul final isi va desemna castigatoarea pe 26 ianuarie, in urma finalei de la Stockholm, Suedia. Din pacate, Romania nu a reusit sa obtina biletele pentru aceasta competitie.

Este pentru prima oara in istorie cand un Campionat European este organizat de trei tari. Astfel, Austria, Norvegia si Suedia contribuie cu cele mai moderne baze pentru a asigura un turneu final optim, fara greseala. Tot in premiera bifam si prezenta la start a 24 de nationale care se vor bate pentru titlul continental. Campioana en-titre este Spania, dupa finala castigata in 2018 contra Suediei, scor 29-23.

“Tricolorii”, care au participat la preliminarii, n-au izbutit sa se califice la Europeanul din ianuarie. Ultima oara cand Romania a luat parte la un Euro s-a intamplat in 1996, in Spania, la o competitie la care au participat doar 12 nationale. Din nefericire, desi numarul participantelor s-a dublat intre timp, valoarea lotului masculin de handbal s-a diminuat semnificativ. In ultimele doua decenii, ramanem totusi cu doua prezente la Mondiale, in 2009 si 2011. Grupa de calificare a fost una dificila, alaturi de Lituania, Portugalia si Franta. Desi succesul de acasa cu lituanienii ne-a dat sperante, infrangerea de la meciul retur, la un singur gol diferenta, scor 23-24, i-a readus pe tricolori cu picioarele pe pamant. Acea victorie a ramas si singura, pentru ca Romania a pierdut destul de clar confruntarile cu Portugalia si Franta.

Sunt trei nationale care isi vor face debutul la un turneu final european: Olanda, Bosnia & Hertegovina si Letonia. Prezenta batavilor la Euro e o surpriza placuta, in conditiile in care nationala feminina a Olandei a progresat enorm in ultimul deceniu. Atat de mult incat a devenit campioana mondiala la turneul din Japonia, din decembrie. Interesant e faptul ca atat Letonia, cat si Olanda au facut parte din grupa a 4-a de calificare si au ajuns impreuna la turneul final dupa ce letonii au terminat pe locul doi, iar olandezii au incheiat pe pozitia a treia. Doar cele mai bune patru locuri trei au prins EURO, asa ca batavii au trecut prin ceva emotii.

Cea mai interesanta grupa de la Euro este de departe grupa E, din care fac parte Ungaria, Islanda, Danemarca si Rusia. Oricare dintre aceste nationale poate sa treaca mai departe. Cele mai bune doua echipe din fiecare grupa se vor califica in grupele principale.

Fara indoiala, iubitorii handbalului vor avea parte de multe partide de calitate. Toate vor fi disponibile live, spre pariere, la 888 pariuri sportive. Adrenalina crescuta la una dintre cele mai bune case de pariuri din Romania. Potrivit 888, Spania, campioana en-titre, are abia a patra sansa la ridicarea trofeului, cu o cota de 8.00. Principala favorita este Danemarca, ce beneficiaza de o cota de 3.15, urmata de Franta, la o cota de 4.50.

Finala Campionatulului European de handbal masculin se va desfasura pe “Tele2 Arena” din Stockholm. Cele mai importante partide vor putea fi urmarite la Digisport.

 

 

You may also like

Leave a Comment