Responsive Menu
Add more content here...


DJST Sălaj a premiat tinerele talente ale sportului din judeţ

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 58 views
A+A-
Reset

Instituţia condusă de Adrian Fărcaş a acordat premii speciale tinerelor speranţe ale sportului sălăjean, sportivi care în anul 2021 s-au evidenţiat prin rezultate bune la competiţii naţionale şi internaţionale la care au participat, făcând cinste judeţului


La fel ca în fiecare final de an, DJST Sălaj a alcătuit topul celor mai buni sportivi ai judeţului.

Însă, pe lângă topurile sporturilor olimpice şi sporturilor neolimpice, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a fost alături şi de tinerele talente ale sportului din Sălaj.

Astfel că, cei mai talentaţi au fost premiaţi de către instituţia condusă de Adrian Fărcaş.

Anul 2021 a fost a lui Patrik Bolduţ şi Diana Tănăsescu, tinere talente care au împărţit locul 1 în clasamentul celor mai buni sportivi.

Însă, pe lângă cei doi, în 2021 s-au evidenţiat şi alte tinere talente, care, nu au punctat în clasament. Însă, rezultate lor nu au fost ignorate de către DJST Sălaj.

Unul dintre sportivii sălăjeni care au avut un an grozav, dar care nu a putut puncta în clasament, este Alexandru Rad.

Puştiul s-a aflat la primul sezon întreg în karting, reuşind să devină vicecampion naţional şi să câştige International Karting Masters.

O performanţă notabilă, obţinută de un puşti din Zalău, într-un sport care cere multe sacrificii şi care nu poate fi, deocamdată, practicat în judeţ.

Alex este legitimat la un club din Bucureşti şi face naveta pentru a se putea antrena corespunzător.

Un an extraordinar a avut şi Ian Bolduţ, cel care a fost pe locul 1 atât la Campionatul Naţional de Karate Kyokushin, cât şi la Cupa României. Sportivul pregătit de Cristi Bolduţ este neînvins de când a început să practice acest sport, după cum ne-a informat tatăl său, care îi este şi antrenor.

Tot la karate, dar la karate tradiţional, a avut un an foarte bun şi Cezara Marincaş. Fiica multiplului campion mondial, naţional şi european – Călin Marincaş – a devenit în 2021 dublă campioană naţională şi triplă campioană europeană.

Printre tinerele talente din Sălaj care au premiate de DJST Sălaj, se află şi Patrick Verdeş. Puştiul în vârstă de 14 ani şi jumătate a fost cel mai bun trăgător la Campionatul Naţional de Speranţe şi recent a debutat în competiţiile de seniori, în Divizia A2, în tricoul celor de la Volei Club Zalău.

Un an bun a avut şi tenismena Ioana Lung. Sportiva ce se pregăteşte la Transilvania Tenis Club a avut un an 2021 în care a participat la mai multe turnee ITF, reuşind să capete experienţă pentru anul viitor, an în care speră să depăşească performanţele din acest an.

Tot de la Transilvania Tenis Club, pe această listă se află şi Ana Carp, sportivă care a progresat în acest an, an pe care l-a încheiat cu un turneu FRT câştigat la Cluj-Napoca.

Tânăra Iris Cuceu s-a remarcat în competiţiile Tenis 10, competiţii la care s-a remarcat şi Ianis Mesaroş.

Pe lista tinerelor talente se află şi trei handbaliste de la HC Valeria Motogna, Daria Şandru, Maria Lepădat şi Iulia Şamşudan. Şi tânărul Lucas Ştefănescu este o tânără speranţă, handbalistul debutând la o vârstă fragedă în competiţiile de juniori pentru HC Dinamyc Zalău.

Atleţii Maria Csiki, Giosue Almaş şi Andrei Aiftimoaei se află pe această listă, la fel şi Antonio Taloş, sportiv de la secţia de tenis de masă a CSM Zalău.

Luptătorul Vasile Moldovan se află şi el pe această listă, acesta aflându-se pe locul 2 în topul celor mai buni sportivi de la CSS Zalău, după ce în anul 2018 s-a aflat pe locul 1.

Tinerele talente au primit din partea DJST Sălaj câte o diplomă şi o plachetă.

You may also like

Leave a Comment