Responsive Menu
Add more content here...


Tadici îi linişteşte pe fani. “HC Zalău va avea o echipă mai bună în sezonul viitor”

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 14 views
A+A-
Reset

Cu toate că la final de campionat, HC Zalău se desparte de şase jucătoare, pentru stagiunea următoare, antrenorul Gheroghe Tadici este de părere că formaţia zălăuană va fi o echipă mai puternică. Pe lângă handbalista Martina De Santis din Italia, gruparea de sub Meseş mai are pregătite alte cinci achiziţii, la Zalău urmând să fie aduse jucătoare românce, cu potenţial de a creşte în valoare

HC Zalău se desparte de şase handaliste la final de sezon. Unele dintre ele au acumulat experienţă sub Meseş, cum este Raluca Kelemen, Sabrina Lazea sau Teodora Popescu care au jucat timp de patru, chiar cinci ani la Zalău.Pe lista plecărilor se mai află Loredana Vartic, Cristina Mitrache şi Mouna Jlezi, însă Gheorghe Tadici nu consideră că echipa sa suferă pierderi mari. Ba din contră, antrenorul Zalăului îi linişteşte pe fani şi spune că în sezonul viitor, HC Zalău va avea o echipă mai bună. Formaţia din Sălaj a şi anunţat prima achiziţie. Este vorba de Marina de Santis, care vine din Italia. Pe lângă handbalista de 19 ani, conducerea de la HC Zalău mai are înţelegeri cu alte cinci jucătoare, care vor sosi la echipă în vară.

“În principiu, lotul este format pentru sezonul următor. Mai vin cinci jucătoare, dar poate ne mai orientăm şi sper o extremă dreapa. Pleacă şase jucătoare dar vine alte şase, poate chiar şapte. Vom avea o echipă mai bună în sezonul următor”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Cele cinci handbaliste care urmează să sosească la Zalău sunt românce şi  majoritatea au sub 25 de ani.

“Avem jucătoare care vin pe contracte mai mici, ca să acumuleze experienţă şi să plece pe contracte mai bune. Ca dovadă şi jucătoarele de care ne vom despărţi la final de campionat, toate pleacă pe contracte duble, chiar triple faţă de ce au avut la Zalău. Cât sunt de justificare raportat la valoare şi la ceea ce sunt contractele îi priveşte pe cei care le-au solicitat. Sunt jucătoare care sunt pregătite de doi, trei chiar şi de patru ani la Zalău. Noi transfrăm jucătoare tinere cu potenţial de a progresa şi nu cumpărăm nume aşa cum se practică în momentul de faţă”, spune Gheorghe Tadici.

Când vine vorba de transferuri, totul se rezumă la partea financiară, însă conducerea speră să mai atragă sponsori, iar în pauza dintre tur-retur, dacă va mai fi nevoie, să mai apeleze la achiziţii.

“Rămânem o echipă mică din punct de vedere al bugetului, dar toţi banii care îi primim îi cheltuim cu chibzuinţă. Am fost un club serios, care nu a avut niciodată restanţe şi vrem să rămânem aşa cum suntem cotaţi. Poate vom avea şi noi norocul cândva să găsim câţiva sponsori care să investească şi atunci lucrurile vor sta altfel. Nu cred că voi apuca eu acele vremuri, poate alţii după mine”, ne-a declarat antrenorul Zalăului. 

You may also like

Leave a Comment