Responsive Menu
Add more content here...


Start lansat în play-off pentru juniorii U17 de la SCM Zalău

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 102 views
A+A-
Reset

După ce a terminat pe primul loc sezonul regulat, formaţia antrenată de Marius Muntean a început în forţă şi play-off-ul, unde a debutat cu o victorie categorică, în faţa celor de la Sporting Cluj, în poarta căreia zălăuanii au marcat de cinci ori. Miercuri, cele două echipe se vor întâlni din nou, în faza a II-a a Cupei României, de data aceasta la Cluj-Napoca

Opt victorii şi două remize a fost bilanţul reuşit de SCM Zalău în sezonul regulat al Campionatului Naţional U17, unde s-a clasat pe primul loc, cu două puncte avans faţă de urmăritoarea FC Bihor Oradea.

Cu moral bun, zălăuanii au păşit cu dreptul şi în play-off, reuşind o victorie categorică în prima etapă, în faţa celor de la Sporting Cluj. Într-un joc disputat sâmbătă, la Mirşid, SCM Zalău s-a impus cu 5 – 1, la capătul unui meci pe care l-a controlat în totalitate.

Florin Varga a deschis drumul spre victorie şi a marcat pentru 1 – 0 dintr-o lovitură liberă. Zălăuanii şi-au dublat avantajul după un penalty transformat de către Vlad Naghiu, la pauză intrându-se cu 2 – 0.

La reluare, presiunea pusă de SCM Zalău pe adversar a fost tot mai mare. Asta s-a văzut şi pe tabela de marcaj, care s-a făcut 3 – 0, după un gol frumos marcat de Cristian Iacob cu un şut la colţul lung.

Clujenii aveau să reducă din diferenţă după câteva minute, dar a fost un simplu “foc de paie”, deoarece diferenţa de trei goluri a fost refăcută după pătrunderea lui Luca Frenţiu.  Golul de 5 – 1 s-a marcat dintr-un penalty, la finalizare fiind Florin Varga.

“A fost un meci foarte bun făcut de echipa noastră şi am câştigat fără drept de apel. Nu ne îmbătăm cu apă rece, fiindcă abia acum începe greul, dar sperăm să continuăm tot aşa. Va fi greu să câştigăm această serie, dar nu imposibil. FC Bihor are o echipă bună şi va fi o luptă strânsă, însă la noi nu este un obiectiv să terminăm pe primul loc. Asta ne-am propus noi, fiindcă jucăm un fotbal bun şi acest lucru ne-a dus în această situaţie, nu că ne-ar fi impus cineva acest obiectiv. Din punctul meu de vedere, normal şi firesc ar fi ca după acest parcurs, doi-trei jucători să intre în vizorul echipei mari”, ne-a declarat antrenorul Marius Muntean.

După prima etapă din play-off, SCM Zalău continuă să aibă un avantaj de două puncte faţă de FC Bihor Oradea, care a obţinut tot o victorie în prima etapă, scor 5 – 1 cu Unirea Dej.

În etapa următoare, SCM Zalău va juca sâmbătă, în deplasare la LPS Satu Mare. După jocul de la Satu Mare, formaţia zălăuană va mai avea de disputat două partide acasă, cu Academia Partium şi derby-ul cu FC Bihor.

Miercuri, tot cu Sporting Cluj, în faza a II-a a Cupei României

SCM Zalău U17 luptă pe două fronturi, play-off-ul campionatului şi Cupa României. După ce sâmbătă a jucat la Mirşid cu Sporting Cluj în campionat, miercuri, de la ora 12.00, cele două echipe se vor reîntâlni, de data aceasta la Cluj, în faza a II-a, a Cupei României, pentru un loc în 16-zecimi.

În faza I, SCM Zalău a câştigat cu 5 – 0 la Minaur Baia Mare, în timp ce Sporting Cluj a trecut cu 3 – 0 de LPS Cluj.

“Ne dorim să trecem şi de această fază şi să avem un parcurs cât mai lung în Cupă, dar este foarte greu să luptăm pe atâtea fronturi cu lotul pe care îl avem”, spune antrenorul.

SCM Zalău – Sporting Cluj 5 – 1 (2 – 0)

Au marcat: Florin Varga (2), Vlad Naghiu, Cristian Iacob şi Luca Frenţiu

 SCM: Luca Grecu – Darius Baciu, Ionuţ Ardelean, Mihai Şimonfi, Alexandru Centea, Florin Varga, Cătălin Anghelov, Cristian Iacob, Vlad Naghiu, Alexandru Szucs, Alexandru Dohan. Au mai intrat: Matei Pop, Luca Frenţiu, Darius Bob şi Dragoş Indrieş. Antrenor: Marius Muntean

You may also like

Leave a Comment