Responsive Menu
Add more content here...


Sportul Şimleu, locul 2 în play-out. “Ne-am depăşit condiţia”

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 21 views
A+A-
Reset

În ultima etapă, gruparea de sub Măgură a obţinut o victorie spectaculoasă cu CSM Satu Mare şi a terminat campionatul pe locul 2 în play-out. Parcursul din această stagiune, cât mai ales locul ocupat de şimleuani la final de sezon îl mulţumeşte pe preşedintele Ioan Gurzău, care susţine că echipa sa şi-a depăşit condiţia

Sportul Şimleu a terminat sezonul cu o victorie spectaculoasă obţinută sâmbătă, cu CSM Satu Mare. Elevii lui Dacian Nastai s-au impus în faţa unei echipe incomode, care până în etapa trecută avea o serie de 15 meciuri fără înfrângere.

Drumul spre victoria fost deschis încă din minutul 4, de Adelin Neaga. Sătmărenii au egalat prin Ervin Zsiga în minutul 20, dar Sportul a preluat din nou frâiele jocului şi până la pauză s-a dus la două goluri diferenţă, după alte două reuşite ale lui Adelin Neaga.

Partea secundă a fost fără istoric. Mansour a reuşit “dubla”, iar Adelin Neaga şi-a continuat recitalul şi a marcat al patrulea gol. S-a terminat 6 – 3, rezultat care plasează Şimleul pe locul 2 la final de play-out.

Şimleuanii au terminat la egalitate de puncte cu CSM Satu Mare şi CFR Cluj II, însă au avantaj în faţa acestor echipe datorită unui criteriu implementat de FRF: a terminat sezonul regulat cu un număr mai mare de puncte decât CSM Satu Mare şi CFR Cluj II.

Locul 2 în play-out înseamnă locul 6 la general, Sportul Şimleu fiind pe poziţia pe care a terminat şi ediţia trecută a Ligii a III-a. Această clasare este şi mai importantă acum, în condiţiile în care şimleuanii au parcurs cu brio şi un play-out de 10 etape.

Am avut un parcurs peste aşteptări şi puteam avea o linie de clasament şi mai bună. Aici mă gândesc la meciurile din toamnă în care eram favoriţi şi am pierdut puncte importante. Suntem pe locul 6 la general, la fel ca şi în sezonul trecut, doar că acum am avut şi un play-out cu 10 meciuri, care nu a fost uşor de gestionat pentru noi. Această clasare ne mulţumeşte, având în vedere lotul nostru şi posibilităţile financiare. Am fost într-o serie unde ne-am luptat cu echipe din municipii, precum Zalău, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, cu echipa secundă a campioanei, unde au jucat fest jucători de la prima echipă. Ne-am depăşit condiţia. Doar Şomcuta a avut un buget asemănător cu al nostru, dar a retrogradat. Având în vedere cu cine ne luptăm noi, oraşul Şimleu Silvaniei se poate mândri cu această echipă şi cu rezultatele pe care le-am obţinut”, declară cu mândrie preşedintele Ioan Gurzău.

Sportul Şimleu a terminat campionatul la 7 puncte în spatele rivalei SCM Zalău. Satisfacţia şimleuanilor este şi mai mare deoarece au reuşit să aibă un parcurs bun şi să fie în apropierea zălăuanilor, deşi gruparea de sub Măgură a avut un buget de vreo patru ori mai mic.

You may also like

Leave a Comment