Responsive Menu
Add more content here...


Secretarul de stat în Ministerul Justiției – sălăjeanul Bogdan Ilea -, șeful delegației române prezente la dineul de la ambasada Japoniei la București

by Tiberius NICODA
0 comment 29 views
A+A-
Reset
Bogdan Ilea a condus delegația părții române la un dineu organizat de  către Ambasada Japoniei în contextul invitării în România a unei delegații din partea Misiunii Permanente a Japoniei de la Viena pentru a participa la Conferința finală organizată de Administrația Naţională a Penitenciarelor în cadrul proiectului SECURE – O comunitate sigură, educată şi implicată în mod responsabil.
În acest context, a fost reiterată expresia aprecierii părții române pentru implicarea si deschiderea partii japoneze, în procesul care a condus la succesul vizitei din Japonia a ministrului român al Justiției, doamna Alina Gorghiu.
De altfel, acest succes a fost subliniat în cadrul discuțiilor dar şi în contextul valorificării rezultatelor proiectului SECURE.
Administrația Națională a Penitenciarelor, în calitate de Promotor de Proiect, în parteneriat cu două instituții din România, gestionează proiectul SECURE în valoare de 2,9 milioane euro, în perioada aprilie 2021 – aprilie 2024.

Acordul de  cooperare între Ministerele justiției din România și Japonia, semnată la Tokyo de miniștrii Alina Gorghiu și Ryuji Koizumi, a fos semnat pe data de 21 februarie 2024, când ministra justiției, Alina-Ștefania Gorghiu și omologul japonez, Ryuji Koizumi, au semnat prima declarație de cooperare între Ministerele justiției din România și Japonia în domeniul justiției de la stabilirea Parteneriatului Strategic între România și Japonia. Documentul a fost semnat în contextul vizitei ministrei justiției la Tokyo și are ca obiective dezvoltarea prieteniei reciproce și a cooperării între cele două țări, precum și schimburile de experiență în domeniul dreptului și justiției.

România este prima țară din Uniunea Europeană cu care Japonia semnează o astfel de Declarație și a 11-a din lume.

Secretarul de stat în Ministerul Justiției,sălăjeanul Bogdan Ilea -prezență activă în cadrul acestui minister ne-a dezvăluit  într-o postare recentă succesul unei activități desfășurate și al cărei lider a fost:

,,Am condus delegatia Ministerului Justitiei care, la data de 2 aprilie 2024, a participat la reședința ambasadorului Japoniei în România, la un dineu oficial oferit de E.S. domnul Ambasador KATAE Takashi.

Din delegație au mai făcut parte: domnul Andrei FURDUI, director şi domnul Lorin-Ovidiu HAGIMA, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, coordonatorul proiectului SECURE, Direcția de Prevenire a Criminalității, domnul Dan HALCHIN, director general şi doamna Ioana MORAR, director general adjunct, Administrația Naţională a Penitenciarelor.
Dineul a fost organizat de Ambasada Japoniei în contextul invitării în România a unei delegații din partea Misiunii Permanente a Japoniei de la Viena pentru a participa la Conferința finală organizată de Administrația Naţională a Penitenciarelor în cadrul proiectului SECURE – O comunitate sigură, educată şi implicată în mod responsabil.
In acest context am reiterat expresia aprecierii partii române pentru implicarea si deschiderea partii japoneze, in procesul care a condus la succesul vizitei in Japonia a ministrului român al Jusitiei dna Alina Gorghiu.
De altfel, acest succes a fost subliniat în cadrul discuțiilor, de E.S, dar şi în contextul valorificării rezultatelor proiectului SECURE”, a menționat în postarea sa secretarul de stat

You may also like

Leave a Comment