Responsive Menu
Add more content here...


SCM Zalău, în topul celor mai bune echipe din Liga 3

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 139 views
A+A-
Reset

După 15 etape disputate din acest sezon, gruparea de sub Meseş se află în topul celor mai bune echipe din acest eşalon, într-un clasament întocmit de Federaţia Română de Fotbal în care s-a luat în considerare numărul de puncte obţinute raportat la numărul de jocuri disputate


Nu mai puţin de 99 de echipe sunt angrenate în acest sezon din Liga a III-a. Acestea au fost împărţite în 10 Serii a câte 10 echipe fiecare, excepţie făcând doar prima Serie în care sunt doar 9 echipe. Din acest sezon s-au disputat deja 15 etape din sezonul regulat, urmând ca în primăvară să aibă loc ultimele 3 etape, după care campionatul va continua cu play-off/play-out şi, ulterior cu barajele pentru promovarea în Liga a II-a.

Profitând de această pauză competiţională, Federaţia Română de Fotbal a întocmit un clasament agregat al echipelor din Liga 3, iar în top se află şi SCM Zalău. În mod normal, un astfel de clasament s-ar fi putut întocmi luând în calcul cumularea totalului de puncte şi, apoi, aplicarea golaverajului obţinut de fiecare formaţie. Însă, cum Seria 1 este incompletă, atunci, în realizarea acestui clasament s-a luat în calcul media de puncte per meci a fiecărui club. Şi, mai departe, s-a utilizat criteriul golaverajului pentru delimitarea echipelor.

În cele 15 etape disputate din acest sezon, SCM Zalău a obţinut 11 victorii, 3 egaluri şi a suferit o singură înfrângere. Acest parcurs i-a adus un total de 36 de puncte, fiind liderul Seriei a X-a. Totodată, zălăuanii au marcat 29 de goluri şi au primit 11, rezultând un golaveraj de +18.

Calculându-se media de puncte obţinute per meci, SCM Zalău are 2,4 puncte obţinute / meci.

Zălăuanii se află pe locul 6 în clasamentul întocmit de Federaţia Română de Fotbal, însă, ca număr de puncte obţinut se află la egalitate cu alte trei formaţii. Însă, gruparea sălăjeană a “pierdut” la capitolul golaveraj.

Metalul Buzău este cea mai bună echipă din Liga 3 după 15 etape disputate, FC Bihor fiind pe locul secund. CSM Focşan, CS Afumaţi, Gloria Bistriţa şi SCM Zalău se află în continuarea clasamentului, cu acelaşi număr de puncte, dar separate de golaveraj.

În sezonul regulat, SCM Zalău mai are de jucat cu Minaur Baia Mare, Olimpia Satu Mare şi CSM Olimpia Satu Mare, după care îşi va continua parcursul din campionat în play-off, acolo unde ajung primele patru clasate. Primele două clasate după jocurile din play-off ajung la barajul de promovare în Liga a II-a, unde vor juca, împerecheat, cu primele două clasate din Seria a IX-a. Câştigătoarele acelor semifinale, vor juca finala pentru promovarea în eşalonul secund.


Medie puncte/meci      Formație (golaveraj)

  1. Metalul Buzău (2.66  puncte/ meci)
  2. Bihor Oradea (2.46 puncte/ meci)
  3. CSM Focșani (2.4 puncte/ meci, golaveraj +36)
  4. CS Afumați, locul 1 în Seria 3 (2.4 puncte/ meci, golaveraj +31)
  5. Gloria Bistrița-Năsăud, locul 1 în Seria 9 (2.4 puncte/ meci, golaveraj +23)
  6. SCM Zalău, locul 1 în Seria 10 (2,4 puncte/ meci, golaveraj +18)
  7. CS Dinamo București, locul 1 în Seria 4 (2.33 puncte/ meci)
  8. Olimpic Zărnești, locul 1 în Seria 5 (2.2  puncte/ meci, golaveraj +30)
  9. AFC Câmpulung – Muscel, locul 2 în Seria 5 (2.2  puncte/ meci, golaveraj +18)
  10. Dunărea Călărași, locul 2 în Seria 3 (2.2  puncte/ meci, golaveraj +15)
  11. CSM Deva, locul 1 în Seria 7 (2.13 puncte/ meci, golaveraj +26)
  12. Cetatea Turnu Măgurele, locul 1 în Seria 6 (2.13 puncte/ meci, golaveraj +23)
  13. Olimpic Cetate Râșnov, locul 3 în Seria 5 (2.13 puncte/ meci, golaveraj +18)
  14. CS Blejoi, locul 2 în Seria 4 (2.13 puncte/ meci, golaveraj +12)
  15. Foresta Suceava, locul 1 în Seria 1 (2.07 puncte/ meci)

You may also like

Leave a Comment