Final de an în Seria Est din Liga a V-a

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 85 views
A+A-
Reset

Prima parte a sezonului s-a încheiat în Seria Est din Liga a V-a Sălaj. S-a tras cortina şi până la primăvară va fi pauză în acest campionat. Au fost 11 etape intense, la capătul cărora lider este Olimpia Rus. De această dată nu a mai fost o luptă nebună ca în sezonul trecut. Dacă vă mai aduceţi aminte, la finalul turului din sezonul trecut, nu mai puţin de 11 echipe au fost despărţite de 5 puncte. În retur, situaţa s-a reglementat şi Cetatea Buciumi era marea câştigătoare a Seriei.

De această dată, Olimpia Rus a avut un parcurs aproape perfect în primele 11 etape. Gruparea condusă de Ioan Augustin Bodea are un procentaj perfect în deplasare, iar acasă a pierdut puncte doar cu Benfyka Ileanda şi CS Unirea Hida, ambele jocuri încheindu-se la egalitate.

Cu toate acestea, Olimpia este lider, având cu două puncte mai mult decât Unirea Ciocmani-Băbeni, formaţie cu un început foarte bun de sezon, dar care s-a cam stins pe final, aşa cum a fost şi cazul celor de la Benfyka Ileanda sau CS Unirea Hida.

Mult timp, Unirea Ciocmani-Băbeni şi Benfyka Ileanda au fost neînvinse. Prima şi-a pierdut invicibilitatea la Hida, în timp ce gruparea din Ileanda a pierdut prima şi singura dată, tocmai la Ciocmani.

În schimb, Hida a pierdut la Ileanda, însă, a pierdut surprinzător şi la Sălăţig şi acasă cu Dragu. Aceste rezultate au cam scos Unirea Hida din lupta pentru titlu, dar nu de tot. Încă mai sunt ceva şanse, însă, cum spune o vorbă, campionatele se câştigă cu echipe “mici”. Evident, păstrând proporţiile pentru că ne raportăm la nivelul Ligii a V-a. Însă, hidanii s-au descurcat bine cu fruntaşele, excepţie făcând meciul de la Ileanda unde abia au aliniat un prim 11.

Una peste alta, primele trei clasate sunt despărţite de doar trei puncte, iar prin jocul rezultatelor, în cursă ar putea reintra şi Unirea Hida. Cert este că ne aşteaptă un retur de campionat interesant în Seria Est, iar prima etapă din retur propune două dueluri interesante, derby-ul dintre Benfyka Ileanda şi Olimpia Rus, dar şi duelul dintre Agronova Dragu şi Unirea Ciocmani-Băbeni. Dacă vremea va permite, campionatul Ligii a V-a se va relua în luna martie a anului viitor.

You may also like

Leave a Comment