Responsive Menu
Add more content here...


SCM Zalău, în ”horă” cu echipele care luptă pentru salvarea de la retrogradare. PROGRAMUL din PLAY-OUT

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 16 views
A+A-
Reset

Clasată pe locul 5 la finalul sezonului regulat, gruparea de sub Meseş este nevoită să joace din nou în play-out în compania unor echipe modeste din Seria a X-a. Zălăuanii vor înfrunta tur-retur pe Minerul Ocna Dej, CFR Cluj II, CSM Sighetu Marmaţiei, Victoria Carei şi Sportul Şimleu. Debutul în play-out va fi cu un derby sălăjean programat sâmbătă, la Zalău, între SCM şi Sportul Şimleu

Pentru al doilea sezon consecutiv, SCM Zalău şi-a ratat obiectivul.Deşi a avut un buget consistent cu care liniştit s-ar fi putut ancora în lupta pentru promovarea în Liga a II-a, până la urmă, gruparea de sub Meseş va termina acest sezon tot cu o participare în play-out.

Ratarea obiectivului a adus multă frustrare la Zalău, dar şi multe critici pe reţelele de socializare la adresa conducerii, jucătorilor, chiar şi a antrenorilor, cei care în vara trecută şi-au asumat că pot duce echipa în primele 4. Din păcate pentru zălăuani nu s-a reuşit acest lucru, SCM Zalău pierzând calificarea în play-off în dauna celor de la Lotus Băile Felix. Cele două echipe au terminat sezonul regulat la egalitate de puncte, însă bihorenii au mers în play-off graţie rezultatelor din meciurile directe.

De cealaltă parte, SCM Zalău trebuie din nou să joace alături de echipele care se luptă pentru evitarea retrogradării.

În play-out vor mai evolua Minerul Ocna Dej, CSM Sighetu Marmaţiei, CFR Cluj II, Victoria Carei şi Sportul Şimleu.

La startul play-out-ului, formaţia zălăuană are 27 de puncte, cu şase mai mult decât următoarea clasată Minerul Ocna Dej. În această fază a campionatului se va juca în sistemul tur-retur, echipele calificându-se cu punctajul acumulat în sezonul regulat.

Pentru SCM Zalău vor fi 10 meciuri aparent fără miză, chiar dacă în play-out, gruparea de sub Meseş se va întâlni de două ori cu Sportul Şimleu.

Derby-ul sălăjean este programat în chiar prima rundă, jocul urmând să se desfăşoare sâmbătă, de la ora 17.00, pe Stadionul Municipal. Returul cu Sportul Şimleu va avea loc în data de 3 mai, sub Măgură.

SCM Zalău va juca pe teren propriu şi în etapa a II-a din play-out, programată în data de 8 aprilie, când va primi vizita celor de la Minerul Ocna Dej.

Dacă pentru echipa antrenată de Cristian Lupuţ acest play-out nu are o miză importantă, pentru cealaltă echipă sălăjeană, faza a II-a a campionatului este extrem de importantă. Sportul Şimleu porneşte de pe ultimul loc cu doar 11 puncte, elevii lui Dănuţ Şomcherechi având o misiune grea pentru a evita ultimele două poziţii.

Programul echipelor sălăjene în play-out:

Etapa I (1 aprilie): SCM Zalău – Sportul Şimleu

Etapa a II-a (8 aprilie): Sportul Şimleu – CFR Cluj II

SCM Zalău – Minerul Ocna Dej

Etapa a III-a (14 aprilie): CSM Sighetu Marmaţiei – SCM Zalău

Minerul Ocna Dej – Sportul Şimleu

Etapa a IV-a (22 aprilie): SCM Zalău – CFR Cluj II

Sportul Şimleu – Victoria Carei

Etapa a V-a (29 aprilie): Victoria Carei – SCM Zalău

CSM Sighetu Marmaţiei – Sportul Şimleu

Etapa a VI-a (3 mai): Sportul Şimleu – SCM Zalău

Etapa a VII-a (6 mai): Minerul Ocna Dej – SCM Zalău

CFR Cluj II – Sportul Şimleu

Etapa a VIII-a (13 mai): SCM Zalău – CSM Sighetu Marmaţiei

Sportul Şimleu – Minerul Ocna Dej

Etapa a IX-a (20 mai): CFR Cluj II – SCM Zalău

Victoria Carei – Sportul Şimleu

Etapa a X-a (27 mai): Sportul Şimleu – CSM Sighetu Marmaţiei

SCM Zalău – Victoria Carei

You may also like

Leave a Comment