Responsive Menu
Add more content here...


România s-a calificat în optimile Campionatului Mondial de tineret. Naţionala lui Tadici a reuşit trei victorii în grupă

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 20 views
A+A-
Reset

“Tricolorele” s-au clasat pe locul 3 în Grupa C, după ce au câştigat cu Japonia, Paraguay şi în ultimul joc cu Angola. În celelalte două jocuri, România a pierdut cu Olanda şi a suferit o înfrângere la scor cu Danemarca


Naţionala de tineret a României a început bine Campionatul Mondial din Ungaria şi a reuşit două victorii în primele două jocuri cu Japonia şi Paraguay. Prima înfrângere a venit în meciul cu Olanda, după care “tricolorele” au fost de nerecunoscut în jocul de sâmbătă cu Danemarca, pe care l-au pierdut la o diferenţă de 19 goluri!

În aceste condiţii, elevele lui Tadici aveau nevoie de un rezultat pozitiv în ultimul joc din grupă cu Angola, pentru a merge în optimi.  Jocul a fost destul de echilibrat în prima parte, iar România a avut un avantaj fragil în primele 25 de minute, dar a reuşit să se desprindă pe final şi la pauză a condus cu 12 – 9.

Partea secundă părea să fie o simplă formalitate pentru România, însă emoţiile au început să apară, după ce Angola a egalat în minutul 40, scor 14 – 14!

Tadici a decis să “resusciteze” atacul naţionalei cu Sorina Târcă a cărui evoluţie a fost una foarte bună cu şapte goluri marcate  în ultimele 18 minute. România a reuşit să se ducă la două goluri, 17 – 15 min. 41 şi 20 – 18 în min. 50, moment în care Angola a cedat iniţiativa. “Tricolorele” au marcat de şase ori la rând, iar în final s-au impus cu 26 – 22.

O mare contribuţie la această victorie a avut din nou Raluca Kelemen, “portăriţa” de la HC Zalău având un procentaj de 51% la reuşite. Kelemen a apărat mai multe mingi din situaţii de unu la unu, dar a salvat şi două aruncări de la 7 m.

România se dueleză în optimi, cu Croaţia

Cu şase puncte acumulate, România s-a clasat pe locul 3 în Grupa C şi urmează să joace în optimi cu Croaţia, naţională ce s-a clasat pe locul 2 în Grupa D.

Partida cu Croaţia are loc marţi de la ora 15.00 (ora României), iar cu o eventuală victorie, “tricolorele” ajung în Top 8.  Naţionala se mai află pe culoar cu Ungaria / Slovenia (posibil adversar pentru sferturi), Danemarca / Coreea de Sud (posibil adversar pentru semifinale).

Croaţia şi România s-au mai duelat în acest an la turneul de calificare de la Cluj-Napoca, unde “tricolorele” s-au impus cu 33 – 25.

 

România – Angola 26 – 22 (12 – 9)

România: Kelemen, Lung, Hosu – portari; Nichitean, Severin 1, B. Berbece, Badea 3, Stîngă, Tîrcă 8, Mihart 1, Popescu 2, Petruş 4, Marin, Banciu, Popa 4, Tecar 3

You may also like

Leave a Comment