Responsive Menu
Add more content here...


Rezultate simulare BAC 2024 – Limba română le-a dat de furcă elevilor sălăjeni, rata de promovabilitate cu 20% sub cea din 2023

Dacă ar avea mâine Bacalaureatul, doar câțiva dintre liceenii de clasa a XII-a ar reuşi să treacă. Rezultatele de la simulare sunt extrem de slabe. Mulți dintre tineri nu s-au pregătit deloc, iar până la examen mai sunt trei luni. Există însă și adolescenți care au obținut nota maximă. La proba obligatorie a profilului (matematică și istorie) 6 elevi au luat note 10 și la proba la alegere a profilului și a specializării doar 3 note de zece, iar la proba de Limba şi literatura maternă, doar o singură notă de zece

by Mihai POP
0 comment 73 views
A+A-
Reset

Ministerul Educației a centralizat rezultatele probelor scrise de la Simularea Examenului Național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a, a XIII-a seral/frecvență redusă și le-a transmis Inspectoratelor Școlare Județene. Inspectoratul Școlar Județean Sălaj a transmis fiecărei unități de învățământ atât cataloagele cu notele finale, cât și borderourile asociate fiecărei lucrări evaluate.

În județul Sălaj, rezultatele Simulării Examenului Național de Bacalaureat pentru fiecare probă scrisă sunt următoarele:

La proba de Limba şi literatura română, din 1527 elevi prezenți, 832 au obținut note mai mari de 5 (54, 49%). Nu s-a înregistrat nicio notă de 10 (zece).

La proba obligatorie a profilului (Matematică și Istorie), din 1509 elevi prezenți, 833 au obținut note mai mari de 5 (55, 20%). S-au înregistrat 6 note de 10 (zece) dintre care 3 note de 10 la Matematică (toate de la Colegiul Național „Silvania” Zalău) și 3 note de 10 la Istorie ( câte o notă de 10 la Colegiul Național „Silvania” Zalău, Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei și Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău).

La proba la alegere a profilului și specializării, din 1508 elevi prezenți 931 au luat note mai mari de 5 (61,74%). S-au înregistrat 3 note de 10 (zece), toate de la Colegiul Național „Silvania” Zalău.

La proba de Limba şi literatura maternă, din 250 elevi prezenţi, 211 au obținut note mai mari de 5 (84, 40%). S-a înregistrat o singură notă de 10 (zece), la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău.

La nivel național, procentele sunt:

60, 13% – proba la Limba şi literatura română;

64, 12% – proba obligatorie a profilului;

64,75% – proba la alegere a profilului și specializării;

84, 08% – proba la Limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul Consiliului Profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Pentru a trece proba e necesară o notă de minimum 5, însă examenul este promovat doar dacă media tuturor probelor este 6.

Biroul de presă
al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj

 

You may also like

Leave a Comment