Responsive Menu
Add more content here...


Rețeaua Regională de Tineret (YRN) va avea o reuniune la Zalău pentru Adunarea Generală anuală

În perioada 14-17 martie 2024 Rețeaua Regională pentru Tineret (YRN) va fi prezentă la Zalău

by Tiberius NICODA
0 comment 20 views
A+A-
Reset

Creată de Adunarea Regiunilor Europene (ARE) în 2008, Rețeaua Regională pentru Tineret (YRN) este o platformă interregională pentru tineret, care promovează participarea activă a tinerilor la nivel regional.

YRN oferă tinerilor oportunitatea de a exprima recomandări de politică, de a promova dezbaterile și consolidarea capacităților, de a face schimb de bune practici, de a contacta factorii de decizie și de a influența politicile.

Adunarea Generală a YRN este un eveniment anual în care membrii YRN și tinerii interesați de program au posibilitatea de a se reuni în jurul unor ateliere, activități de consolidare a capacităților și dezbateri, pentru a face schimb de opinii și idei cu alți tineri din întreaga Europă.

Adunarea Generală YRN își alege anual prezidiul de conducere pentru un mandat de un an. Cu aceste ocazii membrii YRN au ocazia de a alege președintele YRN , vicepreședinții și președinții comitetelor tematice . Numai membrii YRN pot aplica pentru astfel de poziții , cu prioritate membrilor YRN cu sediul în regiunile membre ARE. Drepturile de vot și de eligibilitate sunt detaliate în Statutele YRN.

Dezbatere intergenerațională despre viitorul Europei

Adunarea Generală a YRN din anul 2024 va include o dezbatere intergenerațională MEET despre viitorul Europei.

Proiectul MEET (Mobilise Europe = Engage Together) este finanțat de Programul Citizens, Equality, Rights and Values ​​(CERV) al Comisiei Europene și condus de European Youth Forum (YFJ), în parteneriat cu ARE. Înainte de alegerile europene din 2024, proiectul MEET își propune să ofere spațiu diverselor grupuri de cetățeni europeni pentru a discuta despre viitorul Europei la nivel local și regional. Dezbaterile regionale MEET urmăresc să creeze spațiu pentru a face auzite vocile tinerilor și pentru a stimula dezbaterea intergenerațională între tineri și politicieni.

 

You may also like

Leave a Comment