Responsive Menu
Add more content here...


Rapid Jibou începe lupta pentru Liga a III-a

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 15 views
A+A-
Reset

Campioana Sălajului încearcă să îşi transforme visul în realitate şi să ajungă în Liga a III-a.Gruparea de pe Someş are însă o misiune dificilă deoarce urmează să întâlnească CSM Sighetu Marmaţiei. Campioana judeţului Maramureş are un lot cu experienţă şi susţinere financiară pentru a face pasul în eşalonul superior, fiind cotată cu prima şansă în faţa sălăjenilor

Sâmbătă, ora 18.00, Stadionul “Rapid” din Jibou: Rapid Jibou – CSM Sighetu Marmaţiei

Rapid Jibou a dominat întrecerile judeţene din ultimele două sezoane şi se află în faţa celui de-al doilea baraj consecutiv pentru promovarea în Liga a III-a.

Dacă anul trecut a fost nevoită să joace cu Luceafărul Oradea, o echipă din Liga a III-a, acum gruparea de pe Someş  va da peste o echipă tot din Liga a IV-a. Este vorba de CSM Sighetu Marmaţiei, campioana judeţului Maramureş, care sâmbătă a obţinut dreptul de participare la acest baraj, după ce în finala camionatului a trecut de Lăpuşul Tg. Lăpuş.

CSM Sighetu Marmaţiei a dominat copios întrecerea din judeţul vecin. S-a clasat pe primul loc în Seria Nord, iar în semifinalele campionatului a trecut cu 10 – 0 la general de FC Suciu de Sus. Finala campionatului a fost mai disputată decât mulţi s-ar fi aşteptat, dar până la urmă, CSM Sighetu Marmaţiei şi-a respectat statutul de favorită şi s-a impus cu 2 – 1.

CSM Sighetu Marmaţiei pare favorită şi în “dubla” barajului pentru Liga a III-a cu Rapid Jibou. Are un lot cu experienţă, din care fac parte mai mulţi jucători care au evoluat la Liga a III-a. Doi dintre ei au fost la echipe din Sălaj în stagiunea trecută, Andrei Şumlea (SCM Zalău) şi Gabriel Caba (Sportul Şimleu). Lista fotbaliştilor cu experienţă poate continua cu Iuliu Roşiianu, Cătălin Tuţa şi Sandu Bococi. Roşiianu a mai jucat la Progresul Şomcuta Mare, Tutuţa a evoluat atât la Şomcuta, cât şi la Minaur, în timp ce Sandu Bococi a mai evoluat la Gloria Bistriţa.  Pe lângă lot, maramureşenii au şi susţinerea financiară necesară pentru eşalonul superior, promovarea fiind un obiectiv clar pentru cei de la CSM Sighetu Marmaţiei. De cealaltă parte, Rapid Jibou îşi doreşte şi ea promovarea. Deocamdată la nivel declarativ, însă elevii lui Florin Morar trebuie să arate acest lucru şi în teren.

Gruparea de pe Someş a câştigat titlul încă dinaintea startului play-off-ului. Drept urmare, aceasta a fost şi motivul pentru care Rapid Jibou a pierdut cu AS Chieşd, iar în ultima rundă a obţinut doar o remiză cu Someşul Someş-Odorhei.Se pare că la mijloc sunt şi unele nemulţumiri ale jucătorilor vizavi de remuneraţia financiară care o primesc la echipă, dar până la urmă, în faţa unui astfel de examen, întreg colectivul echipei acordă maximă atenţie “dublei” pentru Liga a III-a.

Primul joc al barajului de promovare are loc sâmbătă, de la ora 18.00, la Jibou, în timp ce returul se va disputa în data de 25 iunie, de la ora 17.30, la Sighetu Marmaţiei.

Atât Rapid Jibou, cât şi CSM Sighetu Marmaţiei au câştigat şi faza judeţeană a Cupei României şi ambele vor evolua în faza regională care începe în data de 6 iulie.

Campioana Sălajului acuză probleme de lot

Rapid Jibou nu va putea conta pe câţiva jucători importanţi pentru meciul tur cu CSM Sighet. Potrivit antrenorului, Flaviu Porumb, Bogdan Ciaca, Marius Cheţa şi Gabriel Buda sunt indisponibili. “Este foarte clar că pornim cu şansa a doua. Din păcate, în loc să îmbunătăţim lotul, noi am pierdut câţiva jucători importanţi, care au plecat în străinătate sau efectiv nu pot veni la meci din cauza serviciului. Încercăm să facem faţă nivelului, să respectăm adversarul şi competiţia şi vom face tot ce depinde de noi pentru a câştiga acest joc. Am încredere în băieţi că ne vom mobiliza, chiar dacă în ultima perioadă nu am reuşit să ne adunăm. CSM Sighet are un lot bun şi a dominat competiţia în judeţul vecin. Prin tot ceea ce fac se vede că îşi doresc promovarea, având toate condiţiile. Din toate punctele de vedere, CSM Sighet este îndreptăţită să acceadă în Liga a III-a. Pe noi nu ne prinde într-un moment bun aceste meciuri”, ne-a declarat Florin Morar.

You may also like

Leave a Comment