Responsive Menu
Add more content here...


Rapid Jibou a reuşit eventul!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 30 views
A+A-
Reset

Echipa pregătită de Florin Morar a reuşit să se impună cu 4 – 0 în faţa celor de la Rapid Zimbor în finala fazei judeţene a Cupei României. Este al doilea trofeu cucerit de jibouani, după ce Rapid şi-a asigurat locul 1 şi în campionatul Ligii a IV-a


După ce şi-a asigurat locul 1 în campionat, Rapid Jibou şi-a îndreptat atenţia şi spre Cupa României, acolo unde s-a mai înscris Rapid Zimbor. Cele două au disputat finala pe Gâlgău Arena. Au fost două echipe bune, ambele fiind motivate să câştige. Jibouanii erau dornici să realizeze eventul, în timp ce echipa din Zimbor îşi dorea să câştige Cupa, după ce a ratat obiectivul din campionat – accederea în play-off.

Una peste alta, cele două echipe au oferit un joc bun şi extrem de echilibrat în prima parte. Ambele formaţii şi-au demonstrat potenţa ofensivă având ocazii bune de a înscrie. Până la urmă, golul a venit în poarta celor din Zimbor.

Bogdan Ciaca a obţinut o lovitură de la 11 m, pe care golgheterul Mihai Bode a transformat-o în siguranţă. Echipa condusă de Gabriel Mureşan şi Liviu Ciuca a pornit în căutarea golului egalizator, însă, defensiva Jiboului a fost de netrecut. Prin urmare, scorul s-a menţiunt până la finalul primelor 45 de minute.

După revenirea de la cabine, echilibrul dintre cele două echipe a persistat, dar în urma unei faze fixe, Gabriel Buda a marcat cu o lovitură de cap şi a mărit avantajul echipei sale.

Pe finalul jocului, Bogdan Ciaca avea să transforme superb o lovitură liberă de la aproximativ 25 m, pentru ca pe final, Alex Turcu să stabilească scorul final, în urma unui gol din penalty. Lovitura de la 11 m a fost obţinută de Răzvan Meleg.

Pentru Rapid Jibou este a treia oară în ultimii cinci ani când câştigă Cupa României, după succesele din 2018 şi 2021.

“A fost un joc frumos, echilibrat pe alocuri, în care am întâlnit o echipă bună care ne-a pus probleme. Am făcut un joc de posesie în care am câştigat multe dueluri directe şi acolo cred că s-a jucat meciul. Am făcut un meci perfect în prima repriză, ne-am apărat bine, am încercat să jucăm mai repede decât de obicei, poate din acest motiv ne-au ieşit mai multe situaţii de poartă şi un joc bun, din punctul meu de vedere. Aveam un pic de presiune, deoarece aşa cum le-am spus şi înainte de joc, o finală nu se joacă, finala se câştigă. Noi am intrat mult mai motivaţi şi mai concentraţi la joc, băieţii au dat dovadă de determinare iar acest lucru s-a văzut în scorul final. Vreau să felicit băieţii pentru caracterul de care au dat dovadă în acest sezon de excepţie în care am reuşit eventul”, a declarat Florin Morar – antrenorul de la Rapid Jibou.

“A fost un meci echilibrat, dar din păcate, în repriza a doua noi am căzut din punct de vedere fizic şi acolo s-a făcut diferenţa. Per total, Rapid Jibou a meritat victoria. Noi nu suntem supăraţi, suntem mulţumiţi de parcursul echipei din acest sezon, iar în campionatul următor vom reveni cu planuri mari. Ne dorim să ne luptăm la primele trei locuri”, a spus Liviu Ciuca – preşedintele de la Rapid Zimbor.

Rapid Jibou – Rapid Zimbor 4 – 0 (1 – 0)

Au marcat: Mihai Bode (’43-pen.), Vlăduţ Buda (’70), Bogdan Ciaca (’86) şi Alex Turcu (’90+3-pen.)

Rapid Jibou: Tudor Mare – Vlad Buda, Cristian Ţurcaş, Ionuţ Blaga, Claudiu Cheţa, Marius Haiduc, Gabriel Ţiriac, Flaviu Bărnuţiu, Bogdan Ciaca, Alex Turcu şi Mihai Bode. Au mai intrat: Vlad Lazăr, Sebastian Duma, Marius Muntean, Răzvan Meleg şi Flaviu Conţ. Rezerve: Adrian Noţigan – Ionuţ Ilieş, Vlad Tohat şi Tudor Hozan. Antrenor: Florin Morar

Rapid Zimbor: Mihai Lung – Sebastian Felecan, Daniel Popa, Răzvan Cucerzan, Ionuţ Marian, Rareş Petrişor, Rareş Todoran, Sorin Petrişor, Mădălin Mureşan, David Stan şi Cosmin Crăciun. A mai intrat: Alin Gherman. Rezerve: Andrei Boldor, Constantin Merca şi Adrian Popescu. Delegat: Liviu Ciuca. Conducător: Gabriel Mureşan

You may also like

Leave a Comment