Responsive Menu
Add more content here...


Rapid Bucureşti şi Gloria Buzău, primele semifinaliste ale Cupei României la handbal feminin

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 75 views
A+A-
Reset

Cele două grupări au apucat să îşi dispute săptămâna trecută meciurile din sferturile competiţiei. Rapid a câştigat clar deplasarea de la ”U” Cluj, în timp ce Gloria Buzău s-a impus în partida de pe teren propriu cu Minaur Baia Mare


La fel ca şi alte ramuri sportive, sportul pe semicerc se află într-o pauză forţată, ca urmare a pericolului epidemiologic pe care în reprezintă virusul Covid – 19. Liga Naţională era oricum întreruptă până pe 4 aprilie, ca urmare a acţiunii Naţionalei, ce trebuia să participe la turneul preolimpic din weekend, dar acesta s-a anulat. S-a anulat şi ”dubla” cu Polonia din preliminariile Campionatului European, care a fost programată pentru luna iunie, iar jucătoarele au fost lăsate să plece acasă de la lot.

Săptămâna trecută, în handbalul feminin au avut loc câteva jocuri. Au fost programate două restanţe din Liga Naţională, între care şi derby-ul dintre CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea. Formaţia din capitală a câştigat cu 23 – 22 şi are acum prima şansă la titlu, bucureştencele fiind acum la egalitate de puncte cu Vâlcea, dar şi cu un meci mai puţin jucat, e vorba de restanţa cu AHCM Slobozia.

Tot miercurea trecută a mai avut loc restanţa dintre AHCM Slobozia şi Măgura Cisnădie, meci câştigat de sibience, care s-au impus cu 21 – 19 şi a urcat pe locul 8. Săptămâna trecută au avut loc şi două meciuri din sferturile Cupei României. Rapid Bucureşti a reuşit să se califice în semifinale, după o prestaţie foarte bună în deplasarea de la ”U” Cluj, unde a câştigat cu 40 – 32. În semifinale a mai ajuns şi Gloria Buzău, care a câştigat meciul de pe teren propriu cu Minaur Baia Mare, cu scorul de 23 – 20.

Din faza sferturilor Cupei mai sunt de jucat două partide: SCM Rm. Vâlcea –  Dunărea Brăila şi CSM Bucureşti – CSM Slatina, însă datele de disputare încă nu au fost stabilite. În condiţiile în care tot sportul este blocat, rămâne de văzut când vor avea loc aceste două jocuri, dar şi turneul final al Cupei României, programat iniţial pentru perioada 25 – 26 aprilie.

Reamintim că HC Zalău a părăsit această ediţie a Cupei României, în 16-zecimi, fiind eliminată de Dunărea Brăila. Anul trecut, echipa lui Tadici a ajuns până la turneul final, unde a fost medaliată cu bronz.

You may also like

Leave a Comment