Responsive Menu
Add more content here...


PNL a câştigat şi la Someş Odorhei! Ioan Şandor, noul primar al comunei: “Avem planuri mari aici”

by Călin ONICAŞ
0 comment 20 views
A+A-
Reset

Pentru prima dată în istorie, liberalii au câștigat la Someș Odorhei. Și, nu oricum, ci la o diferență de peste 200 de voturi față de candidatul PSD! E o mare realizare pentru PNL Sălaj, care a reușit astfel să se impună clar într-unul dintre cele mai puternice fief-uri ale social-democraților din judeţ


Doar Grigore Berinde s-a aflat în fruntea comunei timp de 5 mandate, adică din anul 2000! În această vară, vârsta şi starea de sănătate mai şubredă l-au determinat pe experimentatul primar să se retragă din funcţie. În aceste condiţii, pentru alegerile locale din 27 septembrie, PSD a mizat pe viceprimarul Viorel Şimonca, cel care în anii ’90 a mai ocupat funcţia de primar.

Nu a fost suficient, deoarece PNL-ul a avut de data aceasta pe liste un adevărat campion, pe nume Ioan Şandor – consilier superior al APIA Sălaj. Candidatul liberalilor a fost  pe placul alegătorilor, care i-au oferit încrederea lor pentru mandatul 2020 – 2024.

Candidatul PSD a pierdut la o diferenţă de peste 200 de voturi!

„Alegerile s-au desfăşurat cam cum ne-am propus. Am reuşit să câştigăm majoritate şi în Consiliul Local, avem şase consilieri din 11. Putem să lucrăm fără alianţe. Speram la un moment dat să avem şapte consilieri, dar au fost prea mulţi candidaţi de la prea multe partide şi s-au dispersat voturile. Oricum, e bine”, a declarat Ioan Şandor.

Astfel, dintre cele 1.324 de voturi exprimate, nu mai puţin de 710 (53%) dintre ele s-au îndreptat spre candidatul PNL, în condiţiile în care în luptă s-au aflat 7 candidaţi! Altfel spus, toţi ceilalţi candidaţi împreună au avut mai puţine voturi decât Ioan Şandor, cel mai bine cotat dintre ei fiind candidatul PSD, cu 496 de voturi.

Ioan Şandor: “Îi asigur pe toţi cetăţenii că nu vor fi dezamăgiţi de alegerea făcută”

În aşteptarea momentului de investire în noua funcţie, primarul liberal îşi face deja strategia pentru mandatul 2020 – 2024.

„Vreau să continuăm proiectele aflate în derulare, dar în primul rând vreau să ne implicăm masiv în atragerea fondurilor europene în comuna noastră. Avem planuri mari aici, la Someş Odorhei. Priorităţile comunei sunt extinderea reţelei de gaz pe ruta Bârsa – Domnin – Şoimuş, finalizarea canalizării, a podurilor şi a şanţurilor şi extinderea reţelei de apă unde mai este necesar. Vom accesa fonduri europene pentru căminele culturale de la Inău şi Someş Odorhei, care vreau să arate la standarde europene. Tot pe fonduri europene, vom construi capele la Inău, Bârsa şi Domnin”, a menţionat Ioan Şandor pentru Ştirile din Sălaj.

Totodată, acesta a dat asigurări că administraţia locală va fi alături în continuare de echipa de fotbal comunală, Someşul Someş Odorhei.

Noul primar al comunei Someş Odorhei a ţinut să adreseze, cu această ocazie, şi  un mesaj tuturor celor care au mers duminică la urne.

“Eu le mulţumesc tuturor celor care m-au votat şi celor care nu m-au votat şi îi asigur pe toţi că nu vor fi dezamăgiţi de alegerea făcută şi vor fi mulţumiţi de ceea ce vom facem în următorii patru ani. Numai să fie sănătoşi şi toată lumea să fie bine”, a fost mesajul celui care – cel puţin în următorii patru ani – se va ocupa de destinde comunităţii de pe Valea Someşului.

Să vedem cine e noul primar de Someş Odorhei

Ioan Şandor (n. 3 aprilie 1962) s-a născut în localitatea Inău (comuna Someş Odorhei), e căsătorit şi are o fetiţă. A absolvit Şcoala Gimnazială din localitatea natală, după care a urmat Liceul de Matematică Fizică Nr. 1 Baia Mare. Şi-a continuat studiile la Institutul Politehnic Cluj-Napoca – Facultatea de Mecanică Agricolă, absolvind cu brio în anul 1987.

După absolvire a început activitatea ca inginer stagiar la SMA Jibou. După Revoluţie, a fost şef de atelier la SC AGROMEC SA Jibou până în 1994, când a fost ales inginer şef în cadrul societăţii,

Din anul 2006, Ioan Şandor este consilier superior la APIA Sălaj – Centrul local Jibou.

 

Mai multe pe acest subiect, şi în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj, care va apărea în 6 octombrie, alături de ziarul Sportul Sălăjean.

 


Rezultate finale după alegerile locale din comuna Someș Odorhei

Primar

Ioan Șandor (PNL) – 710 voturi

Viorel Șimonca (PSD) – 496 voturi

Rodica Man (PMP) – 71 voturi

Dorin Gabriel Moș (PER) – 47 de voturi

Liviu Horincar (Alianța USR PLUS) – 28 voturi

Alexa Moș (PNȚCD) – 19 voturi

Alexandru Stejeran (Pro România) – 5 voturi

 

Consiliul Local (11 consilieri)

PNL: 634 voturi – 6 consilieri

PSD: 369 voturi – 3 consilieri

Alianța USR PLUS: 106 voturi – 1 consilier

PMP: 83 voturi – 1 consilier

PER: 52 voturi

Pro România: 37 de voturi

PNȚCD: 34 de voturi

ALDE: 9 voturi

 


 

You may also like

Leave a Comment