Responsive Menu
Add more content here...


Paula Todoran, mulţumită de anul 2019, deşi a fost unul plin de accidentări

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 27 views
A+A-
Reset

La început de an am stat de vorbă cu multipla campioană a României la maraton pentru a vedea părerea atletei despre performanţele obţinute în 2019 şi cu ce gânduri începe noul an. “Sunt mulţumită de rezultatele obţinute, chiar dacă nu sunt la nivelul celor din anii anteriori”, ne-a spus Paula Todoran


Paula Todoran este fără doar şi poate una dintre cele mai bune atlete pe care le are România în momentul de faţă. Noi, sălăjenii, ne mândrim că este din judeţul nostru şi că ne reprezintă cu succes la competiţiile la care participă, fie că este vorba despre Semimaratonul de la Zalău, un Campionat Naţional, Campionat European sau Campionat Mondial.

Atleta este un exemplu pentru tinerii din ziua de azi care se gândesc să urmeze o carieră în sportul de performanţă.

De-a lungul carierei, Paula a dat dovadă de seriozitate, fapt pentru care a ajuns pe cele mai importante “piste”. Bonusul, dacă putem să îl numim aşa, deoarece este tot meritul atletei a fost cu siguranţă participarea la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

Toată munca depusă la antrenamente, toate rezultatele obţinute au făcut ca Paula Todoran să fie desemnată cea mai bună sportivă a judeţului Sălaj, pentru a zecea oară consecutiv, tocmai de aceea spunem că atleta este un exemplu demn de urmat.

Accidentările, marea problemă a atletei

Viaţa unui sportiv şi cariera acestuia depinde foarte mult şi de problemele de sănătate, care pot afecta fizicul, dar mai ales psihicul sportivului. Din păcate, Paula Todoran nu a avut o carieră lipsită de accidentări, ba din contră, acestea i-au dat bătăi de cap în ultimii ani.

Chiar şi aşa, după cum spuneam şi mai sus, atleta pregătită de Mirel Seişanu a muncit din greu şi a rămas în top.

“Anul 2019 a fost un an în care, aşa cum spunea poetul roman Horaţiu, <am încercat să supun împrejurările şi nu să mă supun lor>. A fost un an greu, în care am încercat să trec peste un lung şir de accidentări şi să-mi ating obiectivele fixate în calendarul competiţional”, a declarat Paula Todoran, pentru Sportul Sălăjean.

Argint şi bronz la Naţionale

După cum ne-a spus şi atleta, în 2019 a fost vorba despre încercarea de a trece peste un şir lung de accidentări. Chiar şi aşa, Paula Todoran a reuşit un loc 3 la Campionatul Naţional 10.000 m şi un loc 2 la Campionatul Naţional de Semimaraton.

Trebuie menţionat faptul că multipla campioană a României la maraton a spus pas Campionatului Naţional de Maraton pentru o cauză nobilă. Paula Todoran, alături de Constantina Diţă, Nuţa Olaru şi Alina Dumitru s-au alăturat proiectului de voluntariat “BIG BUILD”, organizat de Habitat for Humanity România.

În perioada 7 – 11 octombrie 2019, sportivele  şi mulţi alţi voluntari au construit zece case pentru zece familii care au rămas fără un acoperiş deasupra capului în urma inundaţiilor ce s-au abătut în 2014 asupra localităţii Văideeni din judeţul Vâlcea.

Toate aceste rezultate, atât la competiţii, cât şi voluntariat au produs mulţumire pentru Paula Todoran.

“Sunt mulţumită de rezultate. Am făcut tot ce a depins de mine pentru a alerga, iar prin efortul fizic şi psihic depus consider că am reuşit să obţin rezultatele care, chiar dacă nu sunt la nivelul celor din anii anteriori, pentru mine au o însemnătate aparte ţinând cont de condiţiile date”, ne-a declarat atleta.

Cea mai bună sportivă a Sălajului în ultimul deceniu

După cum spuneam, în finalul anului 2019, Paula Todoran a fost câştigat pentru a zecea oară consecutiv titlul de cel mai bun sportiv al judeţului Sălaj la categoria sporturilor olimpice.

Chiar dacă nu a fost prezentă la festivitatea de premiere, Paula se simte onorată de această reuşită.

“Această distincţie primită pentru a zecea oară consecutiv mă onorează şi consider că este o încununare a anilor de muncă asiduă făcută cu seriozitate şi nu în ultimul rând cu respect pentru sportul pe care îl practic şi îl iubesc atât de mult”, spune Paula Todoran.

Pentru noul an, eleva lui Mirel Seişanu îşi propune să se recupereze cât mai repede, pentru a-şi putea fixa obiectivele pentru noul an competiţional.

“Având în vedere că am încheiat anul 2019 tot accidentată singurul meu gând este să mă recuperez cât mai repede pentru a putea să-mi fixez noi obiective”, a spus sportiva.

Paula Todoran: “Limitele umane pot fi stabilite doar când sunt depăşite”

Am spus de-a lungul acestui material despre faptul că Paula Todoraneste un exemplu demn de urmat.  Aşadar, cum mai bine să încheiem acest “maraton” de cuvinte decât cu un mesaj transmis Paula.

Multipla noastră campioană naţională le-a transmis celor care au de gând să practice sportul de performanţă următoarele: “Pentru cei care doresc să se afirme prin sportul de performanţă le transmit mult  curaj, încredere, ambiţie şi să nu uite că limitele umane pot fi stabilite doar când sunt depăşite, iar voinţa de a câştiga nu are valoare fără dorinţa de a te pregăti. Vă doresc un an nou cu sănătate, bucurii şi dorinţe împlinite”.

You may also like

Leave a Comment