Responsive Menu
Add more content here...


Pandemia a alungat fanii din tribune!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 13 views
A+A-
Reset

După 19 luni, în tribunele Sălii Sporturilor “Gheorghe Tadici” a fost permis accesul publicului, însă lumea nu s-a înghesuit să vadă din nou handbal pe viu, mai ales că spectatorii au avut de îndeplinit anumite condiţii pentru a intra în tribune. Drept urmare, la partida cu CSM Slatina au asistat aproximativ 200 de spectatori, deşi în tribune puteau lua loc până la 675 de suporteri, adică 75% din capacitatea sălii


Februarie 2020 – septembrie 2021 este perioada în care la Zalău nu s-a mai jucat un meci oficial de handbal cu spectatori în tribune. După o pauză de 19 luni, iubitorii handbalului au putut vedea un nou meci pe viu în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”. Astfel, partida din etapa a II-a, dintre HC Zalău şi CSM Slatina a fost deschisă publicului, însă doar în anumite condiţii.

Accesul publicului a fost permis până la ocuparea a 75% din capacitatea sălii (900 de locuri), astfel că în tribune au putut intra 675 de spectatori.

Spectatorii au trebuit să prezinte la intrare cartea de identitate, dovada vaccinării împotriva virusului Sars-Cov-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete, rezultat negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 ore rezultat negativ al unui test rapid antigen, nu mai vechi de 24 de ore sau dovada trecerii prin boala (infectare Sars-Cov-2), pentru persoane aflate în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi, ulterioară confirmării infectării.

Din câte se pare, aceste condiţii i-au determinat pe mulţi iubitori ai handbalului să rămână acasă. Drept urmare, în tribunele sălii au asistat aproximativ 200 de spectatori, înregitrându-se cea mai slabă asistenţă la un meci oficial de handbal din ultimii zeci de ani.

Publicul care a venit în tribune au susţinut echipa şi le-au purtat pe handbalistele de la HC Zalău spre prima victorie din acest campionat. Aportul publicului a fost remarcat la final atât de către antrenorul secund Elena Tadici, cât şi de către “portăriţa” Paula Teodorescu. Pe tot parcursul jocului, spectatorii au fost obligaţi să poarte mască de protecţie, fiind exceptaţi doar minorii sub 5 ani.

Preţul unui bilet la partida cu CSM Slatina a fost 10 lei, iar tichetele s-au putut achiziţion atât vineri, cât şi în ziua jocului. Pentru noul sezon, conducerea a decis să nu mai pună în vânzare abonamente din cauza incertitudinii ce planează cu pandemia de COVID-19, existând riscul ca evenimentele sportive să fie restricţionate din nou publicului, în cazul în care rata de infectare cu COVID-19 va creşte.

You may also like

Leave a Comment