Responsive Menu
Add more content here...


O tânără din Bobota – profesorul cu cea mai mare notă la Titularizare din Sălaj!

by Călin ONICAŞ
0 comment 22 views
A+A-
Reset

“Veşnicia s-a născut la sat”, spunea poetul Lucian Blaga

O profesoară de istorie la Colegiul Naţional “SILVANIA” Zalău este mândria comunei Bobota. Ea nu este şi singura minte strălucitoare din familie, deoarece fratele mai mic – Dacian Vaida – a fost singurul elev din mediul rural din Sălaj care în acest an a obţinut nota 10 la Evaluarea Naţională!

La examenul pentru Titularizare a profesorilor din Sălaj, în capul listei s-a aflat o tânără ce provine din mediul rural! Diana-Maria Vaida (n. 20 august 1999) este din localitatea Bobota, dar de un an este profesor de istorie la Colegiul Naţional “Silvania” Zalău.

La concursul pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar din 12 iulie, ea a obţinut nota 9.75. Altfel spus, ea a obţinut a treia notă dintre cei 415 candidaţi înscrişi şi prima din rândul profesorilor (n.r. cea mai mare notă a obţinut-o educatoarea Lăcrimioara Balog, iar a doua învăţătoarea Alina Pop).

A făcut masteratul şi vrea să urmeze doctoratul în istorie

Diana Vaida a urmat Şcoala Gimnazială “Gheorghe Şincai” Bobota, după care a absolvit Colegiul Naţional “Silvania” Zalău – profil filologie. A fost admisă cu brio la Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii “Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, iar examenele de licenţă şi disertaţie au fost luate cu nota 10!

Tot în cadrul aceleiaşi Facultăţi, tânăra din Bobota a terminat anul acesta masteratul şi îşi propune să urmeze şi un doctorat în domeniu. Ce mai, tânăra este isteaţă foc.

La 23 de ani era deja profesor la liceul pe care l-a absolvit

Începând de anul trecut, Diana Vaida predă istorie tocmai în liceul pe care l-a absolvit şi ea – Colegiul Naţional “Silvania”.

Încă din primul an de activitate în învăţământ, munca depusă la catedra de istorie a dat roade Nu mai puţin de cinci dintre elevii ei au fost premiaţi la Olimpiada de Istorie – trei elevi s-au calificat la faza naţională, iar doi au fost premiaţi la faza judeţeană.

De altfel, şi Diana Vaida a fost o olimpică la istorie în toţi cei patru ani de liceu, sub coordonarea profesorului Corina Forţ, căreia îi poartă un mare respect.

De fapt, încă de atunci, tânăra din Bobota visa să devină profesor de istorie, iar nota obţinută la Titularizare din acest an se explică atât printr-o muncă asiduă, cât şi prin pasiunea ei pentru materia pe care o predă.

Sigur că mai am puţin de lucrat până să ating nota maximă, fiindcă învăţatul nu se opreşte niciodată. Îmi doresc să ajung un profesor foarte bun, cu performanţe în domeniul istoriei şi un dascăl iubit şi apreciat de elevi”, spune Diana Vaida pentru ziarul Ştirile din Sălaj.

Rămâne profesor suplinitor!

Surprinzător, chiar dacă este profesorul cu cea mai mare notă la Titularizare, Diana Vaida va fi suplinitor și în noul an școlar.

Aceasta, deoarece ea dorește să continue activitate la CNS, acolo unde în acest moment nu există post de profesor de istorie.

Diana Vaida: “Fiecare zâmbet şi fiecare întrebare care vine din partea elevilor reprezintă o recompensă a muncii depuse oră de oră”

“Consider că perseverenţa, munca depusă şi pasiunea pentru materia predată constituie cele trei elemente-cheie, care m-au ajutat să obţin cea mai mare notă la disciplina Istorie în cadrul examenului de Titularizare. E o plăcere deosebită să fiu în mijlocul elevilor şi să împărtăşesc din experienţa mea cu ei.

De asemenea, fiecare zâmbet şi fiecare întrebare care vine din partea lor reprezintă pentru mine, o recompensă a muncii depuse oră de oră. Sunt recunoscătoare tuturor celor care m-au susţinut în această perioadă, în special părinţilor şi colegilor mei”.

Fratele ei a fost singurul elev din mediul rural cu nota 10 la Evaluarea Naţională!

Performanţa realizată de Diana nu este singura din acest an pentru familia Vaida din Bobota. Mezinul familiei, Dacian Marian, a absolvit în această vară Şcoala Gimnazială “Gheorghe Şincai” Bobota, iar la Evaluarea Naţională a fost singurul elev din mediul rural cu media 10.

În Sălaj, în anul 2023 au existat şapte elevi cu media maximă, ceilalţi şase fiind înscrişi la unităţi şcolare din municipiul Zalău.

Tot în acest an, Dacian Vaida s-a clasat pe podium la Concursul Naţional de Matematică „Olimpiada Satelor din România”, ce a avut loc în judeţul Satu Mare.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 26 iulie.

You may also like

Leave a Comment