Responsive Menu
Add more content here...


FOTO – Au fost finalizate și recepţionate lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale ‘‘Lucian Blaga’’ din Jibou

Primarul Dan Ghiurco anunță că au fost recepționate lucrările de reabilitare la una dintre cele mai mari unități de învățământ din Jibou. Este vorba despre Școala Gimnazială ”Lucian Blaga”, modernizarea unității de învățământ realizându-se cu fonduri europene

by Mihai POP
0 comment 199 views
A+A-
Reset

Primăria Jibou vine cu veşti bune pentru cetăţeni, în special pentru elevii şi dascălii de la Şcoala Gimnazială “Lucian Blaga”.

În anul 2022, unitatea de învăţământ a intrat într-un amplu proces de reabilitare.

Astfel, a avut loc schimbarea tâmplăriei exterioare unde a fost cazul, a fost extins corpul lateral, iar faţadele au fost izolate termic, a fost refăcută şarpanta, precum şi finisajele interioare.

S-au refăcut de altfel şi instalaţiile sanitare, electrice, termice, climatizare şi incendiu.

Totodată, terenurile de sport generoase din curtea școlii sunt acum într-o condiție cum n-au mai fost niciodată, cu sintetic pe terenul de fotbal și cu tartan pe terenul de baschet și pe cel de volei.

Amenajările exterioare, împrejmuirea, iluminatul și sistemul video de supraveghere fac din Școala Gimnazială ‘‘Lucian Blaga’’ una impecabil dotată pentru siguranța și protecția copiilor.

Toate aceste intervenții au avut rolul de a asigura crearea unor condiții superioare, contribuind la îmbunătățirea calității mediului în care se desfășoară actul didactic în orașul Jibou și de a crește accesul, calitatea și gradul de atractivitate al serviciilor educaționale în cadrul Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga”.

A fost un proiect în valoare de peste 8.5 milioane de lei, cu finanțare europeană și cu cofinanțare de la bugetul local, pentru aducerea la standarde europene a acestei școli din Jibou în care învață aproape 650 de elevi.

Prin dotările complexe și complete, inclusiv pentru elevii cu nevoi speciale, Primăria asigură educație la nivel înalt pentru toți copiii, pentru șanse egale la un viitor cu împliniri, un viitor frumos.

”Am trăit alături de elevi, părinți și profesori momentul frumos al lucrului împlinit la recepţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Şcolii Gimnaziale “Lucian Blaga”. Rezultatul efortului nostru vorbește de la sine. Școala e una cu totul transformată în una primitoare, curată, sigură, dotată modern, exemplar. O școală în care elevii în care pur și simplu se vor simți mai bine și vor învăța mai bine”, a transmis primarul Dan Ghiurco.

You may also like

Leave a Comment