Responsive Menu
Add more content here...


Naţionala României, fără Neagu la Mondiale. “Este o normalitate” spune Gheorghe Tadici

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 20 views
A+A-
Reset

Naţionala României va aborda turneul final din Spania fără Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare din ultimii ani. Fostul selecţioner nu consideră o pierdere atât de mare absenţa sa şi precizează că în echipă “nimeni nu este de neînlocuit”

România se pregăteşte de Campionatul Mondial din Spania, turneu care are loc în luna decembrie. Pentru această competiţie selecţionerul Adrian Vasile a convocat 21 de jucătoare, însă marea absentă din lot este Cristina Neagu.

Handbalista care a dus greul în ultimii ani la naţională şi-a anunţat retragerea temporară  după “dubla” de baraj, câştigată în faţa naţionalei Macedoniei de Nord.

“Tricolorele” vor trebui să se descurce fără aportul celei mai bune jucătoare din lot. După părerea lui Gheorghe Tadici, absenţa sa nu este o pierdere atât de mare şi precizează că în echipă “nimeni nu este de neînlocuit”.

“Este o normalitate. Fără Cristina Neagu s-a mai jucat Campionat European şi Campionat Mondial când ea a fost accidentată. Orice jucătoare poate să dispară. Sportul de performanţă presupune riscuri şi oricând se pot întâmpla accidentări. Sunt situaţii multiple când sportivii se accidentează şi trebuie să urmeze perioade de recuperare.  În altă ordine de idei, este primul Campionat Mondial după Olimpiadă şi absolut toate naţionalele vin cu loturile schimbate, cu perspectiva 2024 şi ce urmează în perioada 2024 – 2028. Cristina Neagu este o jucătoare de valoare, dar să nu uităm că la anul va avea 34 de ani, iar în 2024 va avea 36 de ani. Cristina Neagu a suferit de-a lungul timpului câteva accidentări destul de grave şi la genunchi şi la umăr şi a avut operaţii dificile. Cu alte cuvinte, nimeni nu este de neînlocuit”, spune Gheorghe Tadici.

You may also like

Leave a Comment