Responsive Menu
Add more content here...


Naţionala de handbal feminin a ratat dramatic calificarea în sferturi la Campionatul Mondial

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 441 views
A+A-
Reset

După ce au condus aproape tot meciul, chiar şi cu cinci goluri, ”tricolorele” s-au înecat la mal şi au fost învinse la ultima fază de către naţionala Cehiei


Visul de a cuceri o nouă medalie la un Campionat Mondial începea să prindă contur pentru naţionala României, care a avut o evoluţie bună în grupele competiţiei, acolo unde a câştigat pe rând cu Paraguay, Slovenia, Spania şi Angola. După aceste patru victorii, România şi-a asigurat primul loc în grupă, astfel că meciul cu Franţa nu a mai contat. Tocmai de aceea, selecţionata pregătită de Martin Ambros şi Horaţiu Paşca nu a mai forţat şi a pierdut ultimul meci din grupă.

În optimi, în calea României a ieşit Cehia – ocupanta locului 4 din Grupa B – o naţională în faţa căreia Cristina Neagu şi compania erau de departe favorite.

Începutul de joc a fost mai echilibrat, dar odată cu trecerea timpului, România s-a distanţat pe tabelă şi în minutul 22, scorul era 13 – 9, după reuşita interului de la HC Zalău – Ana Maria Dragut.

Cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat în minutul 23, când Cristina Neagu a înscris pentru 14 – 9, dar până la pauză, Cehia a mai recuperat din handicap şi scorul primei reprize a fost 17 – 14.

Jocul României nu a mai fost atât de precis în partea secundă, când s-au irosit situaţii bune de a marca, iar adversarele au profitat şi odată cu trecerea timpului au recuperat din handicap.

În minutul 40, România mai avea doar un avantaj de un gol, ca în minutul 41, Cehia să egaleze după ce a marcat de trei ori la rând.

Ultimul sfert de oră a devenit şi mai disputat, dar selecţionata antrenată de Martin Ambros părea capabilă să gestioneze situaţia. Ba chiar a avut din nou un avantaj de trei goluri şi a condus cu 25 – 22 în mint 52, după ce Cristina Neagu a marcat din aruncare de la 7 m.

A urmat minute dezastruoase pentru naţionala ţării noastre, care a fost depăşită la toate capitolele de Cehia, iar în minutul 58, scorul era 25 – 26! Tot Cehia a fost în avantaj şi în minutul 59 cu 27 – 26, dar Cristina Neagu a egalat cu 15 secunde înainte de final.

Naţionala Cehiei a mai avut 11 secunde la dispoziţie în ultimul atac, pe care l-a fructificat din plin şi a marcat de pe extrema dreaptă. S-a terminat 28 – 27, iar România părăseşte Campionatul Mondial încă din optimi deşi era mare favorită în acest joc.

“Cehia a fost mai bună pe final şi în momentele importante. Ele au revenit de fiecare dată când au fost conduse, mai ales în momentele critice ale meciului. Au jucat cu încredere, au avut singura ocazie să revină pe tabelă şi au fructificat-o. E clar că în anumite momente am tratat meciul altfel faţă de celelalte partide. Nu au fost echipe uşoare în aceste optimi de finală ale Campionatului Mondial, au jucat foarte inteligent cehoaicele. Au jucat rapid mai ales în repriza a doua când au avut nevoie. Fetele noastre au fost mai obosite şi am jucat sub presiune. N-am ştiut să gestionăm presiunea, iar ele au fost suficient de bune în anumite situaţii. Noi n-am fost norocoşi. Echipa a arătat foarte multă dorinţă, a arătat multă motivare, trebuia să găsim un echilibru. Trebuia să fim mai relaxaţi, ne-am dorit foarte mult victoria, nu vă puteţi imagina cât de mult”, a spus Martin Ambros, pentru Telekom Sport.

În meciul din optimi, Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare pentru România cu 13 goluri, în timp ce interul de la HC Zalău – Ana Maria Dragut şi-a trecut şi ea în cont două reuşite.

You may also like

Leave a Comment