Responsive Menu
Add more content here...


Naţionala condusă de Tadici, în sferturi la Campionatul Mondial de tineret!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 38 views
A+A-
Reset

După ce au ieşit din grupă de pe locul 3, ”tricolorele” au trecut în optimi de Croaţia şi deja şi-au asigurat un loc în primele opt echipe din lume la turneul final din Ungaria


 Cu trei victorii din cinci meciuri disputate în grupă, România s-a clasat pe locul 3 şi s-a calificat în optimile Campionatului Mondial de tineret. Obiectivul naţionalei lui Tadici a fost de la bun început ajungerea în sferturi, iar acesta a fost deja îndeplinit, după ce ”tricolorele” au trecut şi de faza optimilor de finală.

În această fază, România s-a duelat marţi după-amiază, cu Croaţia, o naţională pe care a mai învins-o şi la turneul de calificare de la Cluj-Napoca. De data aceasta, miza jocului a fost una şi mai mare, dar elevele lui Tadici s-au descurcat bine, iar cu excepţia debutului au condus ostilităţile.

România s-a desprins la două goluri din minutul 11, iar din acel moment nu i-a mai oferit posibilitatea adversarei să revină.

Faţă de celelalte jocuri, ”tricolorele” şi-au îmbunătăţit evoluţia din apărare, iar pe atac au dat un randament bun, astfel că după contraatacuri rapide România a reuşit să se desprindă decisiv şi la pauză a avut 18 – 12.

Cea mai mare diferenţă s-a înregistrat în minutul 33, când Marin a făcut 20 – 12, însă la acest scor, România a început să se relaxeze şi au apărut din nou emoţiile.

Cu 15 minute înainte de final, Croaţia s-a apropiat la trei goluri, 21 – 18, iar Tadici a cerut time-out. Suspansul a continuat după ce ”tricolorele” au ratat două aruncări de la 7 m prin Târcă şi Nichitean, dar emoţiile au fost risipite de Alexandra Badea, care a făcut 28 – 24 în minutul 58.

S-a termiant 28 – 25, iar România a ajuns în sferturile Campionatului Mondial de tineret, unde cel mai probabil se va duela cu Ungaria, într-o partidă ce va avea loc miercuri.

Raluca Kelemen s-a remarcat şi în optimi!

”Portăriţa” de la HC Zalău traversează un moment bun la turneul final din Ungaria, acolo unde a devenit portar de bază al naţionalei lui Tadici. Raluca Kelemen a avut evoluţii bune în grupe, la meciurile importante cu Japonia, Olanda şi Angola, iar procentajul său la reuşite a fost în unele meciuri chiar şi peste 50%.

O contribuţie importantă a avut Kelemen şi în meciul cu Croaţia în care procentajul reuşitelor a fost de 45%.

În meciul cu Croaţia, cea mai bună marcatoare pentru România a fost Sorina Târcă cu 8 goluri.

 

România – Croaţia 28 – 25 (18 – 12)

 România: Cristina Lung, Raluca Kelemen şi Daciana Hosu – Sorina Târcă (8), Alexandra Badea (7), Teodora Popescu (4), Ana-Maria Mihart (3), Bianca Marin (2), Andreea Tecar (2), Andreea Popa (1), Raluca Petruş (1), Alexandar Severin, Bianca Berbece, Diana Nichitean, Andreea Stângă şi Alexandra Banciu. Antrenor: Gheorghe Tadici

 

 

 

You may also like

Leave a Comment