Responsive Menu
Add more content here...


Municipiul Zalău, un oraș ”verde”! Peste 600 de arbori vor fi plantați în această perioadă

450 de tei și 182 de mesteceni au fost plantați zilele aceastea in Zalău. Vor fi plantați cu precădere în apropierea locurilor de joacă din oraș, pentru a asigura zone de umbrire și un aspect plăcut, astfel încât în toate cele 50 de locuri de joacă din Zalău să avem o atmosferă plăcută pentru copiii și părinții care le frecventează

by Mihai POP
0 comment 38 views
A+A-
Reset

Citadin plantează în această perioadă în Zalău 450 de tei și 182 de mesteceni. Echipele au adus cei 632 de arbori de la Huta Poic tocmai pentru a  asigura că sunt de calitatea și de dimensiunea potrivită pentru a crește sănătos și pentru a se dezvolta frumos.

”Îi plantăm cu precădere în apropierea locurilor de joacă din oraș, pentru a asigura zone de umbrire și un aspect plăcut, astfel încât în toate cele 50 de locuri de joacă din Zalău să avem o atmosferă plăcută pentru copiii și părinții care le frecventează”, transmit reprezentanții Citadin.

Cu cei peste 800 de arbori plantați în ultima perioadă de Citadin și cu cei 630 de tei și mesteceni pe care îi plantează acum, se ajunge la un total de peste 1.400 de copaci plantați în ultimii doi ani. Cifră care echivalează numărul arborilor plantați de asemenea pe marile artere refăcute în Zalău cu finanțare europeană. Conform datelor Primăriei Municipiului Zalău, avem în prezent în oraș un arbore la fiecare doi locuitori.

Se contribuie astfel la ținuta unui oraș îngrijit, verde, plăcut. Zalăul are acum 170 de hectare de spații verzi, ceea ce înseamnă 27 de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor. În condițiile în care norma Uniunii Europene este de 26 de metri pătrați și media națională este de 21,4 de metri pătrați pe cap de locuitor.

”Totodată, am evaluat starea arborilor plantați pe marile artere din Zalău modernizate cu bani europeni. Cei care nu s-au prins vor fi înlocuiți de constructor, conform contractelor. Dacă îi luăm în calcul și pe cei plantați de Citadin, în ultimii doi ani în Zalău au fost plantați peste 2.200 de arbori.

Pe bani europeni avem și un nou proiect pentru amenajarea unui parc-pădure pe o suprafață de aproape patru hectare în zona din spatele cabanei Trio Olaru. Proiectul este pentru o amenajare deosebită, cu alei prin pădure și cu zone cu aranjamente florale.

Tot cu finanțare europeană, zona fostului CET, o suprafață de 3,7 hectare, o transformăm într-o zonă frumoasă, amenajată pentru recreere, cu multă verdeață. Lucrările vor începe curând și vom avea un parc mare, cu minipădure urbană, cu locuri de agrement și terenuri de sport.

În Poienile Aghireș, la amenajarea pe care am realizat-o pe aproape zece hectare – cu drumuri forestiere și loc de picnic cu foișoare și vetre pentru grătar – vom continua să lucrăm pentru a face spațiul cât mai plăcut și mai util pentru petrecerea timpului liber în natură, un frumos parc natural.

Facem Zalăul verde și înfloritor. Vrem să avem un oraș frumos”, transmite Teodorr Bălăjel – viceprimarul municipiului Zalău.

 

You may also like

Leave a Comment