Responsive Menu
Add more content here...


HC Zalău, din nou în faţa suporterilor la un meci dificil

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 13 views
A+A-
Reset

Gruparea zălăuană joacă sâmbătă pe teren propriu în compania unei formaţii incomode – Gloria Buzău – care are în lot nu mai puţin de 8 handbaliste de naţională. Partida este deschisă publicului, astfel că HC Zalău se poate bucura din nou de aportul fanilor după ce la meciurile cu Gloria Bistriţa şi SCM Rm. Vâlcea a jucat cu sala închisă. Tribunele vor fi însă deschise până la ocuparea a 30% din capacitate, la meci putând asista aproximativ 300 de spectatori

Sâmbătă, ora 11.00, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău: HC Zalău – Gloria Buzău


Liga Naţională continuă în această săptămână cu etapa a XI-a, rundă în care HC Zalău revine în Sala Sporturilor după două luni. Sâmbătă, de la ora 11.00, formaţia antrenată de Gheorghe Tadici are parte de un meci dificil cu Gloria Buzău, deţinătoarea Cupei României, care în toamnă a evoluat şi în Europa.

HC Zalău are în faţă o echipă ce are în componenţa lotului jucătoare cu mare experienţă. Şase dintre ele au jucat cu România la Campionatul Mondial din Spania, este vorba de Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Andreea Rotaru, Ana Maria Savu, Mădălina Zamfirescu şi Alexandra Subţirică, în timp ce Ljubica Nenezić şi Marija Petrović au fost şi ele la Mondial cu Muntenegru şi Serbia.

În lotul buzoiencelor sunt şi alte handbaliste consacrate la nivel de Liga Naţioanlă, între ele aflându-se şi zălăuanca Alina Czeczi, care este  golghetera echipei.

În ciuda acestor nume, Gloria Buzău a păşit cu stângul în 2022 şi a pierdut surprinzător pe teren propriu cu codaşa Dacia Mioveni. În urma acestui eşec, antrenorul Aurelian Roşca a plecat de la echipă, astfel că Gloria Buzău va fi condusă în meciul de la Zalău de secundul Romeo Ilie.

Din puncte de vedere al experienţei lotului şi al bugetului, Gloria Buzău porneşte cu prima şansă, însă HC Zalău vreau să facă un nou meci mare şi să mai facă o victimă în Liga Naţională, la fel cum s-a întâmplat cu Gloria Bistriţa sau SCM Rm. Vâlcea.

Nici în jocul de sâmbătă, antrenorul Gheorghe Tadici nu îşi va putea conduce echipe de pe margine, însă jucătoarele au arătat că se pot mobiliza şi în astfel de condiţii, ca dovadă că au făcut multe puncte şi fără antrenorul principal pe banca tehnică.

HC Zalău şi Gloria Buzău s-au întâlnit în luna decembrie la Cupa Consiliului Judeţean Sălaj, meci pe care sălăjencele l-au câştigat la limită.

Înaintea etapei, HC Zalău se află pe locul 5, cu 19 puncte acumulate, în timp ce Gloria Buzău ocupă locul 7 cu 16 puncte.

În jur de 300 de spectatori pot fi prezenţi în tribune. Ce condiţii trebuie să îndeplinească fanii

Competiţiile sportive sunt deschise publicului, însă cu anumite restricţii.

Având în vedere că incidenţa în Zalău este peste 1 la mia de locuitori, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” va fi deschisă la meciul cu Gloria Buzău însă doar la capacitate de 30%.

Organizatorii vor scoate la vânzare aproximativ 300 de bilete, însă spectatorii trebuie să ştie că pot intra la meci doar dacă îndeplinesc anumite condiţii.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

You may also like

Leave a Comment