Responsive Menu
Add more content here...


Se modernizează iluminatul public în Crasna și satele aparținătoare

Printr-un proiect în valoare de 1.5 milioane de lei câştigat pe Administraţia Fondului pentru Mediu, centrul comunal şi satele aparţinătoare vor benefica de un sistem de iluminat public modern

by Călin ONICAŞ
0 comment 15 views
A+A-
Reset

Primăria Crasna este una dintre cele mai active din mediul rural din judeţul Sălaj, în ce priveşte atragerea fondurilor, fie că vorbim despre fonduri guvernamentale sau fonduri europene.

Doar în ce priveşte Programul “Anghel Saligny”, comuna Crasna a depus şapte proiecte, dintre care trei au primit finanţare. Astfel, peste 40 de milioane de lei vor ajunge la Crasna pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare, asfaltarea a aproape 10 kilometri de străzi şi uliţe din localităţile Crasna şi Ratin, dar şi pentru retehnologizarea şi extinderea staţiei de epurare din localitatea Crasna. 

Mai apoi, pe PNRR şi AFM, administraţia locală de la Crasna a depus nu mai puţin de 15 proiecte a căror valoare se ridică la 30 de milioane de lei! Unul dintre proiectele câştigate pe Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) este creşterea eficienţei energetică a infrastructurii de iluminat public în Crasna şi în cele trei sate aparţinătoare – Marin, Huseni şi Ratin.

Proiectul în valoare de 1.5 milioane de lei a fost semnat încă din primăvara anului trecut. Totodată, a avut loc licitaţia şi a fost desemnat constructorul câştigător.

Administraţia lucrează la implementarea acestui proiect ce prevede montarea a 750 de corpuri de iluminat. Astfel, centrul comunal şi cele trei sate vor beneficia de un iluminat modern cu sistem de telegestiune.

Primarul Kovács István precizează faptul că vor fi montate corpuri de iluminat pe fiecare stâlp, iar investiţia este o finanţare neramburasabilă.

În zilele următoare, vor fi demarate şi lucrările, conform celor spuse de viceprimarul Vincze Alexandru.

You may also like

Leave a Comment