Toate străzile şi uliţele din Crasna vor fi asfaltate. Primarul Kovács István a semnat un contract de finanţare în valoare de aproape 20 de milioane de lei

by Călin ONICAŞ
0 comment 401 views
A+A-
Reset

În prezenţa ministrului Dezvoltării, edilul comunei Crasna a semnat luni, 22 ianuarie, un important proiect de investiţii pe Programul “Anghel Saligny”, prin care aproape 10 kilometri de uliţe din centrul comunal şi din satul Ratin vor fi modernizate. Vor fi segmente de drum care nu au văzut niciodată covorul asfaltic. Administraţia locală anunţă că, după finalizarea acestor lucrări, şantierul va fi mutat în satul Marin

Noul An aduce veşti bune pentru locuitorii localităţii Crasna. În cursul zilei de luni, 22 ianuarie, primarul Kovács István s-a aflat în capitală, acolo unde a semnat un nou proiect de investiţii finanţat prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.

În prezenţa ministrului Dezvoltării – Adrian Veştea, edilul comunei Crasna şi-a pus semnătura pe proiectul “Modernizare ulițe în comuna Crasna, județul Sălaj”, prin care peste 8 kilometri de uliţe din centrul comunal şi un tronson de un kilometru de pe raza localităţii Ratin vor fi modernizate.

Aproape 10 kilometri de uliţe vor fi modernizate la Crasna şi Ratin

În cadrul lucrărilor, uliţele vor fi asfaltate, şanţurile vor fi betonate şi vor fi efectuate lucrări pentru asigurarea accesului la proprietăţi.

Valoarea investiţiei se ridică la 18.970.000 lei. Urmează să fie făcută licitaţia şi stabilirea constructorului care va efectua lucrările.

Continuă lucrările de extindere la reţelele de apă şi canalizare

Până atunci, însă, continuă lucrările la un alt proiect important pentru comunitate. Vorbim despre proiecte ce prevăd extinderea reţelei de apă şi a reţelei de canalizare, acolo unde lucrările au început în luna noiembrie a anului trecut. Autorităţile locale spun că treaba merge bine, iar lucrările sunt efectuate în proporţie de aproape 30%.

Oricum, intenţia şi dorinţa administraţiei locale este aceea ca toate lucrările la reţelele subterane să fie finalizate până la demararea proiectului de asfaltare a uliţelor.

“Vrem ca toate proiectele să îşi urmeze cursul firesc. Vom termina lucrările la extinderile de apă şi canalizare, iar apoi vom moderniza uliţele din Crasna, care nu au mai fost asfaltate vreodată. Doresc să precizez faptul că nu vrem să lucrăm peste tot şi să nu terminăm nicăieri. Astfel, vom termina lucrările în centrul comunal, după care vom începe lucrările la Marin. Avem deja un proiect în valoare de 12 milioane de lei, prin care vom face reţeaua de apă, având în vedere că acest sat nu a fost inclus în programul POIM. Mai apoi, acolo vor începe lucrările de asfaltare”.
Kovács István – primarul comunei Crasna

Ultimele demersuri pentru proiectul ce prevede retehnologizarea şi extinderea staţiei de epurare din localitatea Crasna

În ce priveşte Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, să spunem că autorităţile locale de la Crasna au primit finanţare de la Guvernul României pentru trei proiecte, în valoare de 42 de milioane de lei.

Pe lângă proiectul ce prevede extinderea reţelei de apă potabilă şi a reţei de canalizare cu racorduri menajere şi proiectul ce prevede modernizarea uliţelor, mai există şi un proiect ce prevede retehnologizarea şi extinderea staţiei de epurare din localitatea Crasna.

În ce priveşte acest al treilea proiect, Primăria aşteaptă unele avize de la Apele Române, pentru a se putea încheia contractul de finanţare.

“Am spus în repetate rânduri că ușa biroului meu este deschisă tuturor celor care au nevoie de expertiza specialiștilor din cadrul Ministerului Dezvoltării și de orice alt sprijin pe care, în limitele mandatului de ministru, îl pot oferi autorităților locale. Încurajez orice inițiativă constructivă a oricărei autorități locale care se implică în viața cetățenilor săi și orice idee menită să devină un beneficiu concret și care să aibă ca rezultat îmbunătățirea calității vieții oamenilor”, a precizat Adrian Veştea – ministrul Dezvoltării.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj, care în această săptămână va apărea joi, 25 ianuarie.

You may also like

Leave a Comment