Responsive Menu
Add more content here...


INEDIT. Cel mai bun sportiv de la CSS Zalău este… o echipă!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 34 views
A+A-
Reset

Echipa de lupte libere ce în acest an a cucerit medalia de bronz la Campionatul Naţional pe Echipe se află în fruntea topului celor mai buni sportivi din acest an de la Clubul Sportiv Şcolar Zalău. Pe locurile 2 şi 3 se află tot sportivi de la secţia de lupte libere, secţie ce-şi păstrează supremaţia în club, aşa cum o face din 2018 încoace


După un an 2021 plin de încercări şi provocări, un an în care sportivii, în special cei de la nivelul de copii şi juniori, veneau după un an 2020 în care pregătirea a suferit mult din cauza pandemiei, rezultatele au fost mulţumitoare pentru CSS Zalău. Clubul Sportiv Şcolar  a avut performanţe la nivel naţional, în special cu secţiile de lupte libere, atletism şi volei.

În acest an, echipele de volei, categoriile de vârstă juniori I şi minivolei, s-au calificat la turneele finale, reuşind un loc 6, respectiv un loc 5 pe ţară.

Şi la atletism au fost înregistrate rezultate bune, iar elevii lui Nelian Ianchiş au obţinut medalii naţionale. Maria Csiki şi Răzvan Sabo au reuşit să urce pe podium la Naţionalele de sală sau în aer liber.

Şi secţia de lupte libere a avut un an bun, un an în care Vasile Moldovan a obţinut medalia de argint la Cupa României (juniori), medalie pe care a obţinut-o şi George Prodan (copii I). CSS Zalău a cucerit bronzul şi la Naţionalele pe echipe, în timp ce la individual, luptătorii au obţinut alte trei medalii de bronz la Cupa României.

“A fost un an bun atât pentru sporturile individuale, cât şi pentru sporturile de echipă. Am reuşit calificări la turnee finale cu două grupe de volei, la handbal am participat cu trei echipe în Campionatele Naţionale, iar la atletism avem două medalii de bronz. Secţia de lupte libere a avut un an bun, reuşind medalie de bronz la Campionatul Naţional. Din cauza pandemiei, sportivii îşi vor primi premiile la sediul clubului, nu vom organiza o gală. Mulţumim sportivilor şi le urăm Sărbători Fericite”,  ne-a declarat Dorian Faur.

Cât despre topul celor mai buni sportivi, să spunem că acest an a fost unul mai diferit, având în vedere că pe locul 1 nu se află un sportiv, ci… echipa de lupte libere ce a obţinut medalia de bronz la Naţionale. Echipa a fost formată de Darius Şerban, Claudiu Gozman, Sergiu Pop, Emil Moldovan, Bogdan Lazăr, Paul Purcăraş, Andrei Recean, Emanuel Oros, Sergiu Chiorean şi Szabo Robert, sportivii fiind antrenaţi de Gheorghe Panc.

Pe locul 2 s-a clasat tot un sportiv de la lupte, Vasile Moldovan, sportiv care se menţine la un nivel ridicat, fiind desemnat cel mai bun sportiv al clubului în anul 2018.

Podiumul celor mai buni sportivi de la CSS Zalău în 2021 este completat de sportivi de la… lupte libere. Paul Purcăraş şi Sergiu Pop împart locul 3, sportivi ce au obţinut medaliile de bronz la Cupa României. Astfel, secţia de lupte libere îşi păstrează supremaţia din cadrul clubului, fiind pentru a patra oară consecutiv când oferă cel mai bun sportiv al clubului. În anul 2018, pe locul 1 a fost Vasile Moldovan, în timp ce în 2019, Andreea Bulgăr a fost pe primul loc. 2020 a fost anul Casianei Tişea.

Din topul celor mai buni sportivi mai fac parte Maria Csiki (atletism), George Prodan, Sebastian Ghiran (ambii de le lupte libere), echipa de volei - juniori I – Andrei Bărbânţă, Cristian Pop, Sebastian Hidigan, Vlad Vasian, Alex Jurge, Daniel Bode, Victoratos Theodor, Luca Oprş, George Tresca şi Răzvan Beldean, Răzvan Sabo (atletism), echipa de minivolei – Matei Chiba, Bogdan Bone, Dragoş Crişan, Răzvan Mic, Andrei Olar, Ovidiu Pataki, Alexandru Domuţa, Alexandru Morar, Rareş Lupşe şi Alexandru Nosa, Andreea Serencu (handbal), Vlad Vasian, Daniel Bode, Alex Jurge şi Marius Nemeş (volei), Denisa Paşcalău (lupte libere), Denis Pop şi Daria Puşcaş (handbal), Sorin Ardelean (lupte libere), Gheorghe Domuţa (fotbal) şi Dragoş Crişan (volei).

Sportivii au primit premii în bani, fondul de premiere fiind de 8.600 de lei.

Pacheţele de Crăciun pentru copii

La finalul săptămânii trecute, copiii de la CSS Zalău au primit o vizită din partea directorului clubului – Dorian Faur, aceştia primind câte un pacheţel pentru Crăciun, plin cu dulciuri. În total, 216 copii au primit pacheţele, directorul deplasându-se personal la locul de antrenament al fiecărei secţie pentru a le înmâna darurile micuţilor sportivi.

Acţiune caritabilă

La finele săptămânii trecute a avut loc şi un eveniment caritabil în “familia” CSS Zalău, un meci între echipa juniorilor I şi o echipă formată din generaţiile 2000, 2001 şi 2002. Scopul întâlnirii a fost unul caritabil, strângere de fonduri pentru cazul Andei Ciobanu. Acţiunea a fost una reuşită, strângându-se peste 3.000 de lei, dar şi câteva pachete cu jucării ce urmează să fie distribuite la familiile nevoiaşe.

You may also like

Leave a Comment